Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Thursday, December 9, 2010

my 22nd

salam alayk..

29 nov lepas, pd jam lbh kurang 11.30 tgh mlm , umur sy genap 22 thun. itu bermakna, sy sudah menjangkau ke alam lewat remaja..huu..tp masih belum dewasa..

xsangka ye, lebih 2 dekad dah dilahirkan...lebih 2 dekad jugalah pinjaman roh dan jasad dari Tuhan utk tujuan tertentu di alam nyata ini...tapi, sy masih mencari-cari apa yang boleh di sumbang utk alam sejagat...

ye, masih mencari2..

Monday, December 6, 2010

why?

how can i resist from not looking at you?

everywhere i go, you will shine up bright,
making my eyes will keep searching for you.

and every time i looked at you, my heart ache ,
and frustrated,

because i can't do more that just look at you from far behind.
 i can't even protect you from being sad, or hurt

these just making me feel more worthless

please tell me, how can i just shut my eyes from the bright of your shine?
it's too painful to look again

but,
can i ask you something?

have u ever looked at me?
have you notice that i was and always there?

i guess not..
because i knew
that your shine keep blocking your eyes

from looking at a person, like me

*sigh


asma' was rambling about something that not even fully understood by her.. just bare with it for a while k, bile dah mood dia ok, nnt ok la..

Monday, November 15, 2010

hidup utk belajar, belajar dari hidup

salam alayk..


post semasa minggu peperiksaan..

semakin hari, semakin malas utk belajar krn memikirkan lmbat lagi nk start 1st paper (25/11).. & semakin sedikit kwn2 yg masih di kolej.. hampir kesemua dah mula bergerak ke kg halaman masing2 utk menyambut Aidiladha 1431H ini..

owh ya, sebelum terlupa, nk mengingatkan kwn2 semua, yg pahala puasa 9 zulhijjah ni (selasa 16/11) jgn lupa grab ye.. n doakan jemaah2 haji kita selamat menyempurnakan rukun islam ke 5 dan mendapat haji mabrur...

sepanjang minggu peperiksaan ni, byk peristiwa yg pahit & manis yg sy lalui.. (wahh, mcm nk buat karangan zmn sek2 dulu plak: tajuk: kenangan manis & pahit sepanjang hidup anda. haha)
bukan apa, sy ni bukan jenis yg boleh mengadap buku 24/7. stud sy mesti sy selit kan perkara2 yg boleh 'menghidupkan' hari2 yg membosankan ini.. (ye, pd sy, stud itu bosan..)

salah satu yg sy mahu cerita disini ialah mengenai kereta comel sy..savvy JJW ....

Thursday, November 11, 2010

RM100 note

salam alayk

for the past 2 weeks, actually byk benda nk story kat sini..
tp idea2 nk menulis dtg time xde laptop dpn mata, bile try nk review blk, rase xbest dah nk story..huu

xpe2, cume one thing here yg rase nk share kat sume..

well, last sunday, sy amik cab dari putra stesen bus ke UM, dlm pkul 9pm gitu..
driver cab tu uncle indian muslim (rasenye muslim sbb nmpk ade kopiah atas dashboard die..huu)..

kisahnya bermula bila dah smpi UM..

Wednesday, October 27, 2010

yes I can!

salam alayk..
kali ini, sy nk kongsi mengenai one campaign yg ade kaitan dgn pharmaceutical-thingy, BUT, quite controversial.. well, i'm not good at commenting things, luckily, my friend gave his opinion about this campaign and i decide to paste his thought here.

sebelum itu, sy brief sikit apa sbnrnye "yes I can" kempen ini:

kempen ini di lancarkn pd bulan Julai 2010 dan berakhir pada bulan november, dgn kerjasama Kementerian Pembangunan, Wanita & Masyarakat & 1 pharmaceutical company. their main goal is to promote a healthier and safer sex to women above 18-30s, by introducing oral contraceptives (pill cegah kehamilan) and educate women in other contraception (cara lain untuk cegah kehamilan).  this is to prevent any unwanted pregnancy (kehamilan luar jangkaan) that being our most hottest issues in media during this pass 1 year. 

So, sy berkesempatan untuk berbual2 dgn seorg kenalan, di mana dia seorg bakal doktor lulusan dalam negara yang kini berada di tahun 3 pengajiannya.
here goes..

Sunday, October 24, 2010

Aptamer FTW

hai kawan kawan

setelah sekian lama. mari mengarut.

so its our final year babyyy! :)
i just cant describe how excited i am to finish up my degree
and be home for good.
no one will know, maybe ina knows.

okay, sumorang pun ade FYP kan before grad.
harini amirah nak cakap pasal honours thesis research she's currently working on.
so here in carleton same je cam malaysia (kot), kene cari prof sendiri that will supervise and willing to have us in their lab. alhamdulillah, its not very hard for me to get one.

im under Dr Maria DeRosa whos working generally on nanotechnology and specifically on aptamer. this project is a one-year lab based research which will be evaluated through our poster presentation and a thesis write-up. so she gave me 3 choices for my research;

1. aptamer selection through SELEX
2. aptamer as biosensor
3. aptamer for drug delivery

and i chose the first one.
aptamer is a sequence of nucleic acid that will bind to specific target with a very f'king high affinity. the reason choosing the first topic because its the basic and first step to develop an aptamer before using it as biosensor or aid in drug delivery. so Maria assigned me with Ryan Walsh, a gentleman doing 3rd year phD in DeRosa lab. My thesis, insyaAllah, will sound like this

Aptamer selection for kallikrein through SELEX technique

Kallikrein is an enzyme that is known to have an important role in cancer, be it as detector or as the cause. the objective of our project is to find a sequence of DNA that will bind to kallikrein and inhibits the enzyme activity or as a marker for detecting cancer. the latter is not our focus though.

To illustrate how SELEX works, one of my labmate, also a phD student, came out with idea of dancing her thesis, which is also on aptamer. (well, everyone in the lab is working on aptamer, but with different perspective and focus) unfortunately, im not in the team because they did it last summer and i joined the lab starting fall. too bad. oh well, dancing is not my thing anyways.
to anyone with high level of curiousity to know how it works, click here.

lets enjoy our final year while it lasts because we will be missing it, definitely, sometime later no matter how hard it's treating us now. well, good thing does not come easy, y'know?

selamat berjaya rakan rakan!
see you in less than a year time, insyaAllah :)

ps: sorry mok, my post's mood is not parallel to yours :|

Thursday, October 21, 2010

Jawapan pada post : hati & perasaan

salam alayk

mahu tau jwpn pd post sblum ni? well, xla jwpn pn, tp bile baca explanation mak dlm kisah di bwh ni, rase dpt jwpn nye.. mari kite baca kisah ni.. (kredit to ashraf yg post kisah ni kat FB)

Pada suatu hari, Saya bertanya kepada emak, "Maa satu pilihan hati, orang yang sayangkan kita atau yang kita sayang? "Mak jawab, "dua-dua bukan.." Saya tercengang..Mak mengukir senyuman.

Saturday, October 16, 2010

hati & perasaan

salam alayk..

akibat terlampau resah gelisah sejak kebelakangan ini, saya rasa mungkin saya patut buat itu sekarang.. tp entah la.. masih tidak BERANI utk GAGAL.. (bak kate cik Yip Yip)

hati itu bukan liver seperti dalam istilah medic ye, tapi hati yang dimaksudkn disini (mungkin anda sudah faham apa yang ingin saya maksudkan, tp saya nk bgtau jugak) ialah hati yang menyimpan perasaan

Tuesday, September 28, 2010

another hectic life

salam alayk...

mari kita review jadual utk bulan ni..

2 & 3 Oct 2010 - Halal conference at Uia Kuantan
6 Oct 2010 - Man Tum test
7 Oct 2010 - Clerkship presentation
8 Oct 2010 - Proposal presentation
9 Oct 2010 - Kelantan visit
14 Oct 2010 - Cpp test
15 Oct 2010 - Konsert Maher Zain
18 Oct 2010 - Site Master File presentation
25 Oct 2010 - 3rd car wash Pharmnite

belum di kira tarikh2 submit esaimen lg.. adui...

permudahkanlah...
permudahkanlah...
permudahkanlah...

ps: good luck to you too babe~

Monday, September 27, 2010

Charice - "Pyramid" featuring Iyaz - Studio Version



Stones, heavy like the love you've shown (shown)
Solid as the ground we've known (known)
And I just wanna carry on
We took it from the bottom up (no no no)
And even in a desert storm (yeah)
Sturdy as a rock we hold (oh)
Wishing every moment froze
Now I just wanna let you know
Earthquakes can't shake us
Cyclones can't break us
Hurricanes can't take away our love

Pyramid, we built this on a solid rock
It feels just like it's heaven's touch
Together at the top (at the top baby), like a pyramid
And even when the wind is blowing
We'll never fall just keep on going
Forever we will stay, like a pyramid

Like a pyramid like a pyramid eh (ooh)
Like a pyramid like a pyramid eh (ooh)
Like a pyramid like a pyramid eh eh (oooh)

Cold (cold), never ever when you're close (close)
We will never let it fold (fold)
A story that was never told
Something like a mystery (yoh! )
And every step we took we've grown
Look how fast the time has flown
A journey to a place unknown
We're going down in history
Earthquakes can't shake us (oh)
Cyclones can't break us (oh)
Hurricanes can't take away our love

Pyramid, we built this on a solid rock (hey! )
Charice Pyramid lyrics found on http://www.lyricsty.com/lyrics/c/charice/pyramid.html
It feels just like it's heaven's touch
Together at the top, (at the top baby) like a pyramid
And even when the wind is blowing (wind is blowing)
We'll never fall just keep it going (keep it going)
Forever we will stay, like a pyramid (eh oh)

Like a pyramid girl let me show you
That I love you so much
That we gonna get through (oh oh)
Even when there's storms
I will never go, Ima be the one to keep you safe (hey)
Before was our love back it up more than enough
Holding on to one another be the cover when it's rough (oh oh)
Mother nature (hey) or disaster won't stop at happy ever after

Pyramid, keep it going (like a pyramid, like a pyramid)
Oh oh ooooh (like a pyramid, like a pyramid)

Pyramid, we built this on a solid rock (solid rock)
It feels just like it's heaven's touch (oooh)
Together at the top (at the top baby, at the top girl), like a pyramid
And even when the wind is blowing
We'll never fall just keep on going (keep it going)
Forever we will stay (Charice), like a pyramid (what what)

Pyramid, we built this on a solid rock
It feels just like it's heaven's touch
Together at the top (at the top baby, at the top girl), like a pyramid (pyramid)
And even when the wind is blowing
We'll never fall just keep it going
Forever we will stay (ooh), like a pyramid

Like a pyramid like a pyramid eh
Like a pyramid like a pyramid eh
Like a pyramid like a pyramid eh eh

Tuesday, September 21, 2010

ramadhan 1431H

salam alayk..

dah lebih seminggu kita meninggalkan ramadhan.. alhamdulillah, segala puji bg Allah kerana bagi kita kesempatan untuk masih lagi bernafas pd takat ini untuk menikmati ramadhanNya.. semoga ramadhan kali ini diberi pengampunan dari segala dosa2 kita serta di beri peluang untuk kita membaiki diri sebelum melangkah ke ramadhan seterusnya pada tahun hdpn.. insya Allah..

seperti rutin2 tahun2 lepas, saya mmg xlepaskn peluang ramadhan kali ini untuk menziarahi rumah2 Allah disekitar ibu kota.. maklumlah, sangat indah binaan masjid2 ini... jd, saya papar kan beberapa gmbr masjid yg sempat saya pergi bersama rakan2..

Monday, September 20, 2010

peach cobbler & keris nanggroe

salam alayk...

rasanya dah berkurun & berhabuk blog ni xdi update2.. almaklumlah, jadual sgt penuh kebelakangan ni.. puasa, raya, test, esaimen.. huh.. letih jugak jd student separuh masa ni.. tp lagi mencabar jadi hamba Allah sepenuh masa, kdg2 xterperasan, byk tanggungjawab yg dah terabai...hurm...

berbalik pada tajuk post kali ini.. sy br je habis khatam 2 novel :

5 tahun 5 bulan

cinta sufi

dua2 habis time cuti raya ni..huu..mmg terisi la masa sepenuhnya kan...

Sunday, August 29, 2010

things I MUST DO! (cont)

salam..
ni version updated

1. belajar berenang
2. hiking lagi 2 gunung/bukit
3. tell him
4. balik rumah every month
5. kumpul at least rm3000
6. pergi kursus kahwin
7. lose 4kg atleast 
8. go ice-skating (for the 1st time) <--inspired by amal ^^

ps: sy ade letak things-I-MUST-DO-list kat tepi page sy.. sila rujuk situ utk update ye.. :)

Thursday, August 26, 2010

dosa ON and OFF

Salam ramadhan Al mubarak~

hye, kawan2, akh & ukht..
apa khabar iman anda?

sudah lama rasanya saya tidak menulis entry yang serius.. mungkin masa yang kian berlari lebih laju dari saya yang menyebabkan saya sering kali lelah dalam perlumbaan ini.. tetapi Allah maha mengetahui akan rencana hamba2Nya.. semoga apa yang dirancang, akan Dia permudahkan...amin

sekarang sudah hampir masuk ke dalam sepuluh malam yang terakhir bukan? dalam sedar atau tidak, sudah separuh ramadhan kita lalui... tetapi, apa perubahan yang kita bawa untuk diri kita ini? masih samakah ibadat kita? masa begitukah solat kita? masih beratkan tangan menghulurkan sedekah kepada yang memerlukan?

Monday, August 23, 2010

things I MUST DO! (cont)

salam alayk..

ingat x post yg INI?
jadi, ini adalah antara perkara sambungan yang saya perlu buat sblm grad nnt..

1. belajar berenang
2. hiking lagi 2 gunung/bukit
3. tell him
4. balik rumah every month
5. kumpul at least rm3000
6. pergi kursus kahwin
7. loss 4kg atleast

sekian..

Sunday, August 22, 2010

Bisakah Hidup Tanpa Lelaki | ..from the eyes of me..

salam alayk..

Wahhh soalan yang penuh kontroversi dan sungguh lah berbau feminisme. Pasti saya akan ditawarkan untuk menjadi ahli Sisters In Islam atau mana-mana persatuan NGO yang memperjuangkan hak wanita. Ironinya, saya juga telah bersuami, dan saya memang tidak menafikan kepentingan beliau dalam hidup saya.

Namun tulisan di bawah bukanlah untuk menafikan kepentingan mereka. Jauh sekali untuk mengatakan perempuan mampu malakukan segala-galanya. Tetapi dalam banyak hal saya terpanggil untuk menulis mengenai topik ini, lebih-lebih lagi ia adalah satu masalah yang bernanah dan menjadi barah di dalam tarbiyyah.


Read more-->>

Thursday, August 19, 2010

Cloth Diapers

Promotion for my sister's business.

http://nextgdiapers.blogspot.com/

for hot mama out there, come and grab this cloth diapers to replace the old outdated pampers. :)

Info on Cloth Diapers

PENGENALAN

APA ITU CLOTH DIAPERS?
Ringkasnya, cloth diaper (CD) adalah lampin kain moden yang telah diubahsuai supaya dapat berfungsi seperti lampin pakai buang. Kelebihannya, ia boleh dibasuh dan dipakai semula untuk penjimatan berkaliganda, dan juga pelbagai faedah lain.

ISTILAH PENTING
Cover –Bahagian luar CD diperbuat dari material kedap air.
Insert –Bahagian dalam yang boleh dikeluarkan supaya mudah dibasuh dan dikeringkan. Diperbuat dari fabrik berdaya serapan tinggi untuk menampung basahan.

FAEDAH-FAEDAH CD
  • Boleh dilaraskan untuk saiz S, M dan L (3kg –17kg)
  • Boleh dipakai dari bayi lahir hingga usia 3 tahun
  • Lebih murah dalam jangka masa panjang
  • Boleh terus digunapakai untuk anak-anak seterusnya, atau dijual semula
  • Bebas bahan kimia bertoksik yang boleh mengancam kesihatan
  • Mengurangkan risiko masalah ruam lampin
  • Mesra alam; mengurangkan sisa buangan domestik
  • Anak lebih cepat belajar potty-train

Tuesday, August 17, 2010

EVANESCENCE-=- My Immortal



salam, babe, time2 cmni, aku suke dgr lagu ni... ingtkn betapa bodohnya sikap aku yg terbawa2 tu..
you can do it! yosh!~

Sunday, August 8, 2010

little cengs


adlina batrisyia adi bakhtiar
25/05/2010 (4.30 pm)

adam nu'man hanafi
25/05/2010 (1.30 am)

aiman haikal mohd nur sharmizam (kot)
16/02/2009

aish naufal hanafi
11/11/2008

ariff danial mohd nur sharmizam (kot)
01/08/2007

muhammad aqil adi bakhtiar
29/11/2006

i just have to jot these dates down somewhere so i'll not keep asking mak.







Monday, August 2, 2010

sesuci ramadhan, bersediakah aku?

salam alayk..

mari kita kira dengan jari, berapa hari lagi utk Ramadhan menjelang?
sedar tak sedar, kurang dr 10 hari lagi kan?

Astagfirullah...
mampukah aku menyambut Ramadhan dengan hati yang sebegini?
cukupkah bekalan?
cukupkah iman?

perasaan takut dan teruja bercampur baur, sampai jadi tak keruan..
adakah aku bersedia?
mindaku?
rohku?
jasadku?

<10 days preparation left
muslimah, sudah habis ganti puasamu?
muslim, apa azammu menjelang Ramadhan kelak?

moga sempat dipertemukan dengan Ramadhan,
moga tidak disia2kan Syaaban,

semoga berjaya semua!

Saturday, July 31, 2010

aku hanya perlu teman

salam alayk..

aku hanya perlu teman

utk bicara sedih dan tawa

aku hanya perlu teman

utk kenal aku siapa

aku hanya perlu teman

utk pimpin jalan cerita

aku hanya perlu teman

agar aku tidak jauh dariNya
 


Friday, July 30, 2010

a chance

salam alayk..

alhamdulillah...alhamdulillah..alhamdulillah....

Kau beriku peluang

Kau beriku ketenangan

Terima Kasih Ya Rabb

kepada dia; selama ini aku menyangka buruk pdmu, tapi, Allah itu Maha Tahu, Dia beri kau kelembutan hati, Dia cerahkan mata ini.

Terima Kasih Tuhan

Kerana menyuci hati ini

Dari terus menyakiti saudara sendiri

Alhamdulillah Tuhan

Kau beri aku peluang ini, agar tenang rohku di sana nanti...

Tuesday, July 27, 2010

mari belajar sesuatu yang baru!

salam alayk..

hari yang mulia ini, sempena nisfu syaaban, sy ingin berkongsi satu ilmu yang saya dpt dari kelas FCR.

sebelum tu, sy ingin bertanya, semua pembaca kat sini ade alQuran?
pernah baca alQuran?
brape jenis alQuran anda pernah baca? (i mean, brape byk alQuran berjenis2 terbitan pernah anda baca?)
ade terfikir macam mana ayat alQuran xpernah berubah sejak 1400 lg, sehingga sekarang ini?

Friday, July 23, 2010

things I MUST DO!

salam alayk...

sejahtera kehendaknya semua yek!

sudah lebih seminggu saya menjejaki ke alam final year..

Sunday, July 18, 2010

depressed

i feel so lost and left out right now. hmmf.
this leads to homesickness. like so bad. ;(
maybe its just wrong to do whatever you like to do when it matters for you to feel belonged.

and, i miss you like shit mok! :(

Wednesday, July 14, 2010

jangan jadi orang lain

salam alayk..

pernah tak anda semua rasa yang anda selama ini berpura-pura menjadi orang lain? bercakap, berjalan, makan, dan segala aktiviti anda terpaksa jadi orang lain?

post kali ini lebih kepada motivasi diri..heh

Monday, June 28, 2010

bila masa dah nk berakhir

Salam alayk..

Masih ingat lagi senyuman atuk bila kami singgah ke kedai lama atuk dekat pasar Kulai.. atuk mmg suka budak-budak.. itulah sebab atuk bukak kedai mainan.. nk kate untung, mmg tak untung sgt sbb setiap hujung minggu, ade shj cucunya dtg, & atuk dgn murah hati memberi kami kepuasan memilih mana2 mainan yang kami suka.

Waktu itu, atuk masih gagah lagi berjalan...

Petang ahad, sy tiba di machap.. bas berhenti rehat lebih kurang 1/2 jam.. sempat juga melepaskn lelah dgn air wudu' utk tunaikn solat jama' qasar takdim. resah hati ini lg..
bas mula bergerak semula.. moga sempat sampai ke kg..

Monday, June 7, 2010

sekian lama menyepi

salam alayk semua..

setelah sekian lama tidak ke alam maya, akubat asyik pd alam dunia yg sebenarnya realiti yg melalaikan..heh.. alam maya pon lagi la melalaikn..

setelah habis paper last exam sampai la ke hari ini, baru ade mood untuk menaip semula.. mungkin kerana byk sgt perkara ingin diluah di sini, tetapi, terbantut dengan perkara2 penting yang perlu di bereskan dahulu..

first of all, i miss u raiz!

secondly, sejurus selepas abes exam yg lepas, sy dan kosmet pegi melancong ke seberang laut iaitu di Pulau Redang.. believe it or not, ni la perlancongan terjauh pernah sy pegi bersama kwn2.. sbb kne naik bas n naik bot, so rase jauh.. huu...

well, Redang is not my priority at first sbb hati mmg nk balik je.. tensen sgt.. smpi mlm naik bas ke redang tu pn leh nangis lg sbb tensen.. but, He knows best... vacation ke Redang membuka mata dan hati sy untuk melihat ciptaan Tuhan yang Maha Agung itu.. mmg terpegun dgn hasil 'ciptaan'Nya! sungguh halus seni nya, sungguh detail.. malah menenangkan! ada ke manusia yg boleh buat karya sebegitu cantik malah lengkap? pantai yang putih gebu, air yang terang jernih, udara yang tiada sekatan tiupnya! waduh! subhanallah! Masha Allah! teramat sempurna! yang paling xboleh lupa ialah pengalaman snokeling. kali pertama lagi tu!jujur kata, sy mmg tkut dgn laut. sebab sy mudah mabuk n tkut dengan keluasan laut yang misteri! hurm.. but, sbb ni la pengalamn yang susah nk dpt, sy berani kan diri untuk mencuba juga! & kesudahannya,mmg xrugi! huu.. walau xreti berenang sgt,but basic 'menguak' tu ade la.. huu.. well, as said, indahnya ciptaan Tuhan di daratan, begitu juga indahnya alam lautan! berenang2 bersama ikan, dpt observe secara dekat bentuk2 unuk batu karang.. mmg seronok!

thirdly, selepas redang, sepatutnya sy perlu ke Kedah untuk program anak angkat KKB, tp masa & keluarga brape nk mengizinkan. (ini la akibatnya xbalik uma selalu..huu).. but, mmg hati pn perlu di recharge semula di rumah, so, mmg trus heading rumah! yeay!! ni la part yg seronok sbb kat rumah jg mcm tetamu je.. xtolong mak langsung wat keje uma... muahahaha.. jht btul ek.. adei... sbb punye la nk melepak je.. rehat sepuas2nya! yeay! huu.. dan kalu balik rumah, xmaen game, mmg xsah! kali ni, sy pilih game Magna Carta II.. best game die, same je dgn game Infinite Undiscovery dulu.. ade 2 cd yg smpi sekarang xabes2 maen lg.. huu.. being at home is being my true self, so, nk tau sape sy sbnrnye, tgk la perangai sy kat umah.. mmg kluar semua malasnya, hodohnya, sengalnya..heh

fourthly, sy da start attachment dkt retail pharmacy sejak seminggu lepas.. pharmacy sy tu ade dekat bangunan City point, sebelah dayabumi komplex, dekat dengan pej pos yg dekat CM tu.. ye, sy wat kat KL, sbbpharmacy kat kota tinggi tu xnk terima student! hurm, xpe la.. nnt da kaya, sy bukak pharmacy kat ctu! yeah! amin.. hehe... Alhmdulillahm, keje kat pharmacy tu byk benda da blaja... n nnt sy buat post khas utk part ni..

sekarang, sy tgh habiskn buku2 yg beratur pending untuk di baca, seperti :



yg baru sentuh cuma eclipse shj... huu.. ntah sempat ke tidak nk habis kn semua ni sebelum sem bukak.. just wait n see..

ok, smpai di sini shj..harap pembikinan majalah kolej berjalan dgn lancar, begitu juga dengan aktiviti reunion double8 yang tertunda itu..

hope everyone live a cheerful life...

tata (^_^)

Sunday, May 16, 2010

link minit mesy reU d8

salam alayk..

ni link utk download minit mesyuarat double8 reunion

klik SINI

blessed


happy birthday, may babies.
may babies used to be part of me.
but they (yes, THEY) break my heart, fashionably.
well, thats love and it's what life is all about ;)
no regret tho.

but abah will never gimme heartbreak.
love you loads abah!
happy becoming 58th birthday!











Friday, April 30, 2010

kenapa bertemu, utk berpisah?

salam alayk

i know, i'm suck at saying good byes..

itulah sbbnye 2-3 hari ni, rase sedih nk trun surau
rasa sedih nk trun mkn kat du
rase sedih utk rase sedih itu.. huu

sorry marinata, emy, hanim & nad...
aku mmg teruk dlm goodbyes ni...
tp one thing yg aku xleh nk lari ialah rase sedih itu

sebab tu, aku xnk tgk korg packing, klu boleh, aku nk lari dr sume suasana perpisahan itu..
aku tahan jek...ye, aku sedih sgt..

Thursday, April 22, 2010

kehadapan ummi~



Salam alayk...
Kehadapan Ummi,
anakmu kini sedang sibuk mengulangkaji pelajaran sempena musim peperiksaan akhir yg telah pn menjelang sejak isnin lepas. tp anak mu tak pernah lupa utk jengah2 blog ummi, yg sekarang ni makin cantik! huu... jeles2...

Friday, April 16, 2010

bila sahabatku menangis.....

salam alayk...

baru lepas kol yen, yg skrg kat hosp kluang, teman maknya, yg br masuk hosp 2 hari lepas...

Thursday, April 8, 2010

sesat di Kuala Lumpur

salam alayk...
seperti biasa, mlm rabu merupakan mlm klas FCR di setiawangsa...
& seperti biasa, sy, lina & amal akan berkejar2 dr kelas english yg tamat lbh kurang jam 6.30 td..
sesudah solat, sy terus pecut ke API utk jemput amal yang nth apa urusannya di sana..huu

menjadi kebiasaan kami menggunakan jalan damansara utk masuk ke highway DUKE...

Saturday, April 3, 2010

Friday, April 2, 2010

percaya untuk berjaya

salam alayk...

hari ini, ke kolej ke-8 untuk menghadiri ceramah motivasi anjuran Balai Islam kolej itu.. sudah lama tak menghadiri ceramah2 di luar dek kekangan masa & program yg sentiasa penuh memenuhi ruang2 diri, terutamanya, malam khamis yang sy jadualkn untuk menghadiri usrah. akan tetapi, kerana penceramahnya merupakan salah seorang penulis buku dan blog kegemaran saya, saya cuba usaha untuk hadir. tambahan pula, usrah tiba2 ditangguhkn ke hari yang lain.. alhamdulillah, diberi kesempatan..

akibat sgt obses dengan Ust Hasrizal aka Abu saif ini, sy forward kn mesej hmpir kepada semua kenalan sy.. dan akibatnya, ramai pula junior2 yang berminat untuk hadir. bukan tak suka, tapi, tak terfikir bagaimana pula mahu ke sana.. kelisa ku hanya muat 5 org, walhal yang mahu pergi, 8 org.. huu~

xpe2, kne usaha untuk berkongsi kegembiraan ini, lgpn ilmu itu bkn senang untuk di dapati!

di pendekkan cerita, kami berjaya sampai & duduk mendengar ceramah itu..

tajuk: impak maksima ke arah satu matlamat...

isi2 ceramah:

talk ni more on building self confident.. sangat menarik cara penyampaian nya, yg seperti biasa, beliau banyak mengaitkan keadaan sekelilingnya untuk di jadikan pengajaran & teladan dlm memberi motivasi kepada para pendengar... banyak mahu di kongsi, akan tetapi, lebih elok kalau saya link kn sahaja page yang berkaitan dengan tajuk ini dalam salah satu post dalam saifulislam.com

selamat membaca kawan2... :)

p/s: esok perlu ke fac jam 6.30am untuk upacara mencari duit dengan mencuci kereta.. (why am I still doing dis?... no reason..) -abaikan-

Sunday, March 28, 2010

4u

Kita tak pernah tahu apa yang terbaik untuk kita

Tapi kita cukup berani mencuba semua pilihan yang ada

Kadang kala kita jatuh, kadang kala kita berjaya

Kita tak takut untuk jadi yang berbeza

Sebab kita ada kita

Yang sama-sama mendukung hati & jiwa

Satu matlamat, akidah & ukhwah

Katamu, “Jangan kau cepat mundur, selagi aku masih disini

Jangan kau cepat kalah, selagi aku masih disini

Jangan kau berhenti mencari, selagi aku tetap disini”

Kau kenalkan aku cinta yang jarang sekali aku dapat tafsirkan

Cinta yang padaku, tak perlu dizahirkan

Cinta yang mudah tetapi payah untuk disemaikan

Pada aku, cinta itu biarlah setakat kita saling mengingati

Saling bergurau, saling bergelak tawa, saling bersedih duka

Tapi kau kata, cinta itu anugerah yang perlu kita tunjukkan pada semua yang kita cintai..

Katakn pada dia, kau sayang dia, jgn dipendam

Katakan pada dia, kau cintai dia, jgn di simpan

Kelak kau akan menyesal

Terima kasih kerana cinta yang tiada pernah akan aku temui lagi

Selamat ulang tahun ke- 21, buat cinta hatiku~


ps: ok, aku mmg lupe besday ko.. sory babe.. byk benda pelik2 terjadi lately..huu..lps ni, mmg aku set reminder berkali2 k.. (*_*!)

Wednesday, March 24, 2010

in love



MB is love <3
he kissed his fiancee at the end of this vid. i think its a must watch. uber cute.


this one has nothing to do with the video tho;

rabbana hablana min azwajina kurrata a'yun, waj'alna lil muttaqiina imaama

*praying for a better future ahead, for me, asma', you, our family and everyone. ameen.

random post. take care.

Saturday, March 20, 2010

Rasul Allah


We once had a Teacher
The Teacher of teachers,
He changed the world for the better
And made us better creatures,
O Allah we’ve shamed ourselves
We’ve strayed from Al-Mu'allim,
Surely we’ve wronged ourselves
What will we say in front him?
O Mu'allim...

each time dgr lagu ni, rase basah mata, terkedu hati...rindu pada Nabi xterkata... sudikah Nabi berjumpa dgn kita di akhirat kelak? adakah kita menjadi salah seorg umat yg taat pd agama Allah?

He prayed while others slept
While others ate he’d fast,
While they would laugh he wept
Until he breathed his last,
His only wish was for us to be
Among the ones who prosper,
Ya Mu'allim peace be upon you,
Truly you are our Teacher,
O Mu'allim..

ya Rasul Allah, cinta mu pd kami sgt unik! pengorbananmu sgt menyentuh hati para pejuang... tapi, adakah kami mampu meneruskannya?

He taught us to be just and kind
And to feed the poor and hungry,
Help the wayfarer and the orphan child
And to not be cruel and miserly,
His speech was soft and gentle,
Like a mother stroking her child,
His mercy and compassion,
Were most radiant when he smiled

peribadimu sedaya upaya kami contohi, kerana kaulah Kekasih Allah, pemberi syafaat di akhirat kelak & penghulu segala Nabi.. alangkah bertuahnya kami menjadi umatmu, wahai Rasul pilihan Allah.. akan tetapi, kami yg tak pernah bersyukur & setia mengikuti jejak langkahmu.. alangkah ruginya kami...

He was Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam,
Muhammad, mercy upon Mankind,
He was Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam,
Muhammad, mercy upon Mankind,
Teacher of all Mankind.

Wahai Penyuluh Umat Akhir Zaman, terimalah aku sebagai umat mu.. jgn kau paling kan mukamu dariku..akan ku tuntun diriku ke arah sunnahmu & ajaranmu..& ya nabi Allah, pertemukanlah aku dgnmu di akhirat nnt... aku rindukanmu & aku dambakan cintamu..

Thursday, March 18, 2010

i gotta be strong!

kata Imam ghazali, ilmu itu cahaya, ia masuk pada hati2 yg bersih sahaja..

salam alayk..

iye, sy amat tensen sejak kebelakangan ini.. banyak hal2 tertangguh, tertunggak & menunggu...
masa makin pantas berlalu.. tanpa kita sedar, da hampir ke penghujung semester da.. setiap kali bangun tido pagi2, pasti akan ade rutin yang makin mnyesak diri.. tapi, hati ini terhibur dgn kesibukan, krn ia melupakan hal2 yg xsepatutnya dipikirkn lg.. huu~

hampir setiap mlm ade shj hal2 yg menjelma..
isnin-teman mike amik gmbr feseni
selasa-teman ashraf amik gmbr feseni gak
rabu-kelas FCR
khamis-usrah
jumaat-?

& since hari selasa, kepala berdenyut2, menandakn symptom migraine sedang memberi amaran.. dgn cuaca panas, dgn byk hal & urusan peribadi & bukan peribadi...

minggu depan mmg minggu yg menakutkan

ade 3 test, which are biotech, pharmacoecomonic, & clinical pharmacy & pharmacotherapy.
tmbh pula, kne hantar assignment english(interview)...
lab report specialty dosage form xsiap lagi..
english project(autism), xsiap lg
assignment usrah pn masih pending..
dah la tp wat castor oil cream xjadi! & kne plak kluarkn duit sbb pecahkn pipette & measuring cylinder..
waaa...

xpe asma', sume milik Allah, sume xkekal...

ya, btul tu.. kak shaher ade pesan, walau setinggi mana kita belajar, klu ilmu tu bkn izin Allah utk trun kat kita, kita still bkn sape2..

& telah Allah takdirkan bhw ilmu itu pasti akan smpi pada kita... cuma kita shj yg perlu cari & manfaatkannya...

Asma'!

kamu perlu rancang hidup kamu ahead from others, coz you are not them! you are YOU! the special Asma' who is born to be YOU! so, plan your life.. don't make it a waste & you'll regret it someday!

go Asma' go!!!


video

suka lgu ini, bkn video clipnya..heh..


Tuesday, March 16, 2010

have you?

have u ever felt

when you wake up in the morning, you wish that everything that happened yesterday was a dream?

have you ever wish

when you slept at night, you wish to sleep for the rest of your life, & let your life to run all by itself?

have you feel scared?

to know that everyone around you is cannot be trusted anymore?

do you ever look at your future

& realize that, it is not yours?

have you ever been told that,

you always think a lot about something small enough to be unthinkable..


i hate myself

Monday, March 15, 2010

:alice in wonderland:

salam alayk...

yes, itu lah die Johnny Depp, star in alice in wonderland...
mmg ramai yg kate cite ni biasa je.. true, mmg biasa je, but yg istimewanya, ade si Dia la.. huu, my fav actor.. lakonan gila2 die mmg lah 'dia'.. tambahan pulak tgk dlm version 3D... best jgk la, sbb animation die bleh tahan!

cerita alice ni kesinambungan dari kisah dia masa kecil, kononnya, die da lupa die pernah ke Wonderland tu, & mmg pernah jumpe sume character2 dlm alam 'maya' tersebut..

overall, cite die biasa je, tp jadi best bila ade Dia.. haha.. 3D version mmg best!

saya juga baru lepas abes bace buku 9 nyawa ( setelah sekian lame baru abes )... salah satu faktor lmbt abes ialah kekangan masa...x sempat nk curik masa utk baca buku2 fiction ni... byk sgt test dan hal laen2..

cerita & idea die menarik! laen dari yg laen, well, that's what i've expected from Ramlee awang murshid.. but, plot die lemah sket, sbb kemuncak die sgt2 lame nk tunggu, lambat sgt cite bergerak & bila kesimpulan cerita, sume nk berkumpul jadi 1... baca, smbil penat tunggu, mengah2 then, bila ending, cepat sgt abes konflik..

hurm, xpe, upcoming Pesta Buku Antarabangsa 2010 nnt, nk beli:

1. Cinta sufi (sambungan kronologi bagaikn puteri)
2. cinta murabbi (kronologi aku terima nikahnya) - for mummy
3. eclipse (kronologi twilight)
4. dan lain2.. hee




Sunday, March 7, 2010

kaget..~

salam alayk...

semlm, 6 mac 2010, bertempat di stadium sukan negara, shah alam, persatuan pelajar farmasi seluruh malaysia ada menganjurkan karnival sukan tahunan utk students farmasi, iaitu lbh di kenali sbg annual natioanal pharmacy sport.. sukan yg dipertanding kan byk juga.. antaranya ialah bola jaring, table tennis, tenis, futsal, & badminton.

mmg xdirancang, sepatutnye nad yg akan jd keeper utk team futsal pmpuan, tp die ade match softball plak aritu.. then, all she was thinking of replacing her is me! adei~.. eden ni bkn penah maen pon! xpernah! maen2 tendang2 ngn marina sem lps penah la.. xpernah tau pon cmne game futsal ni.. sbb xpernah suke tgk bola! haha..

awal2nye mmg tolak, setolak2nye.. tp, tgk nad dgn muka kesiannya, terpaksa la jgk.. huu~
& yg plg kelakarnye, sempat berlatih sekali je sblm ari kejadian itu! mmg la nk menempah maut..

tapi, xpe la, dtg pon utk suke2, klu menang, alhmdulillah, klu klh, sekurang2nye kite da try the best!



1st game: lawan CUCMS, kalah 0-1... waktu nk start game ni, trus blur bila tgk bola meluru laju.. selamat sempat thn dr masuk gol, adei~... tp lps tu, da ok la.. tp, xde rezeki, bila sparuh masa ke-2, bola pihak lawan masuk tnpa ku sedari.. haha.. sory guys~

2nd game: lawan MSU, diorg ni mmg aggresive abes.. maen, bising gile, bola pon, asyik menyerang gol je.. mmg berdegup jantung, xleh ckp la.. da la dak2 ni bg 2 penalti lak tu!!! gerrr2!! selamat dua2 xberjaya lobos golku.. huu~ tp hebat la diorg ni maen, bila kite dapat gak berjaya jaring 1 gol.. ( bola golek2 je la.. haha).. unfortunately, sparuh masa kedua juga diorg gol smpi 2! hurm, mmg xde rezeki la nk menang..

kesimpulannya, sy mmg seronok dpt try benda baru! jd keeper mmg susah, sbb kite je la harapan teammate supaya bola x masuk gol (especially waktu penalty).. tp, tnpa defender & striker, xkn bola dpt skor..
& 1 lagi, futsal or bola sepak definitely bkn utk PEREMPUAN! alasan?
1. bila tgk bdk laki maen, walau diorg xreti pon, tp nmpk cntk je... tp klu da perempuan maen, walau diorg nmpk pro, tp still nmpk awkward!
2. mmg dr physically, lelaki lbh sesuai!
3. bila perempuan tgh maen, dak2 laki jdkn hiburan tgk gelagat2 pmpuan maen.. mcm hiburan pon ade.. adei~ ingt tgh tgk malaysian funniest video ke??

so, be careful bila pilih sports, especially kita kaum wanita, jgn bg mereka2 tu amik kesempatan kat kite k!.. :)

ok, the second story is, lepas abes maen ptg tu, dlm pkul 6 ptg, along amik dr um utk ke nilai, ke rumah atuk sedara belah ayah. kata along, atuk busu ajak g sambutan maulid nabi kat tempat die.. ok la, da lme xdgr ceramah agama ni..

kitorg smpi dlm waktu maghrib, lps solat je, kitorg trus pegi.. rupa2nye, smbutan tu bkn kat rumah die, tp kat tempat atuk busu belajar.. tempat tu namanya, Yayasan Jenderami.. penah dgr? ni 1st time sy dgr..

amik masa dlm 20 mins jgk nk smpi yayasan tu.. bila masuk je kwsn yayasan tu, sy xterkata apa2... rase mcm masuk pintu ke alam laen.. mcm deja-vu pon ade.. sbb nmpk sgt2 familiar tmpt tu..! sungguh unik perasaanya..

lps park kete, kitorg berjalan ke masjid di situ.. sepnjg2 perjlnn ke masjid, ade lbh kirang 5-6 gerai berjual2 pakaian, kitab2, dll.. suasana spt di mekah! lelaki & perempuan di sana sume berjubah putih, berjilbab labuh.. kanak2 seusia adik sy, da berserban.. cntk sgt suasana! masha Allah...
slps tu, nmpk berderet2 perumahan, or mcm asrama, sgt teratur & terancang.. rupa2nya tu rumah utk warga emas & anak2 yatim..

tepi masjid, ade kooperasi, Inn, restoren & ade bgnn utk pengajian. masjid tu, sgt2 cntk & besar! infrastucture die, mmg 1st class la.. xterkata tgk keindahan masjid tu.. subhanallah!

mmg xsangka, dlm kesibukan kota metropolitan ni, ade tersembunyi satu tamadun Islam yg sedang pesat membangun! rmi sgt org dtg mlm tu.. rupa2nya, panel2 yg dtg mmg dr luar negara.. terutamanya dr indonesia..

waktu kitorg smpi tu, majlis da start.. tgh berwirid & berselawat... mmg xphm ape2, sbb sume dlm bhs arab.. huu~

kitorg sume duduk kat dataran masjid sbb rmi sgt jemaah yg dtg.. bila duduk tu, trus terasa deja-vu lg, sbb sepnjg idup ni, yg slalu dok kat dtrn masjid bertile, hanya di madinah or mekah shj. dgn berdindingkn bintang2 mlm, mmg rase sgt syahdu.. selawat2 berkumandang dr kiai2 jemputan & dari anak2 kecil yg rancak berselawat..

majlis itu di sempurnakan dgn beberapa ucapan dr kiai2 jemputan serta dari pemilik yayasan jenderami, Ust Hafiz. bila tgk muka ust tu, nmpk biasa je, tp die boleh membangunkn satu yayasan yg sungguh hebat seperti ini! itu lah kekuatan org2 alim ulama' dlm menegakkan Islam pd zaman yg 'asing' ini...



selepas ceramah selesai, dlm lbh kurang pkul 10, kami di jamu dgn hidangn yg amat2 menyelerakan! nasi beriani kambing! mewah gile mkn!..waa... da la mmg lapa+penat berfutsal.. sdap gile mkn mlm tu.. mkn dlm dulang mcm sunnah nabi.. dgr cerita, biasanya, ade org2 yg sponsor mkn bila ade majlis2 besar cmni...

ingt nk stay utk solat isyak, tp sbb rmi sgt org, n xjumpe tandas, kitorg trus bergerak pulang.. hu~

mmg xdisangka2 ade usaha2 hebat dr masyarakat kite utk bangunkn satu tempat yg pd sy, sukar nk jumpa pd zaman skrg.. teringt satu entry dr blog kak aiman, tentang satu tempat yg lbh kurang mcm ni jgk, tp da xingt sgt da.. huu~


video

ni ade pautan video yg sempat sy rakam waktu selawat tgh berkumandang..~ enjoy watching...

p/s: arini mmg hari yg byk ilmu ditimba, bkn ilmu dr dlm bilik darjah, tp ilmu kehidupan di jalanan.. :)

Friday, March 5, 2010

semua agama sama?

salam alayk..

saya nk tnye anda semua.. adekah semua agama sama??
semua agama kn ajar benda baek, so, sama la kn?
ye x?

x?

ye?

ha, mmg sekarang kite sering keliru dgn fakta2 yg org laen lemparkan.. diri sendiri keliru, & mls nk terima kebenaran, terima je lah, nnt gaduh plak dgn pihak2 tertentu..

hurm, sikap ini perlu di usir dr dlm diri kita, terutamanya yg beragama Islam.. krn Islam itu sendiri unik!

mmg sy ingin bercerita sedikit pengisian yg sy dpt dr kelas Bro Shah, tp, sy dpt link kn satu blog teman rapat sy, yg pada sy, sgt2 menarik cara penyampaian & penjelasannye.. feel free to visit her blog at: HERE (^_^)

p/s: sape2 yg ade kemusykilan, sila reply dlm comment ye, hrp benda ni xde salah faham lg.. insya Allah...

Monday, March 1, 2010

something that we always miss

salam alayk..
there's one story that i would like to share with all my beloved frens out there..

When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I've got something to tell you.. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn't know how to open my mouth. But I had to let
her know what I was thinking. I want a divorce.. I raised the topic calmly.

She didn't seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?
I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man!
That night, we didn't talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer;she had lost my heart to Dew. I didn't love her
anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which
stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company..

She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who
had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Dew so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me
for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing
something at the table. I didn't have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Dew.

When I woke up, she was still there at the table writing. I just
did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn't want anything from me, but needed a month's notice
before the divorce.
She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month's time and she didn't want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day.

She requested that everyday for the month's duration I carry her out of our bedroom to the front door every morning. I thought she was going crazy.. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Dew about my wife's divorce conditions.. . She laughed
loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully..

My wife and I hadn't had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I
carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mummy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don't tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put
her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that
I hadn't looked at this woman
carefully for a long time.. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten
years of her life to me.

On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn't tell Dew about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps
the everyday
workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a
few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, "all my dresses have grown bigger.. "I suddenly realized that she had grown so thin, that
was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me... she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad, it's time to carry mum out. To him, seeing his father carrying his
mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly;
it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I
held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn't noticed that our life lacked intimacy.

I drove to office.... jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me
change my mind....
I walked upstairs. Dew opened the doo rand I said to her, Sorry, Dew, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Dew, I said, I won't divorce. My marriage life was boring probably because she
and I didn't
value the details of our lives, not because we didn't love each other any more. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart.

Dew seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked
downstairs and drove away.

At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers
for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I'll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I ran up stairs, only to find my wife in the bed - dead.......I cried and cried uncontrollably and carried her for the last time from the room to the hall with tears streaming down my face and gazing at my only son, his tears rolling from his eyes, they made me cry even more. I had lost my love, my wife and a loving and caring mother and nothing I could do now to put the clock backward.. I had all the time now to look at her motionless body in detail but I knew it was going to be only for a short while until she made her last journey to the Lord.....I held my son and wept again and again thinking of all the things I did not do for her when she was still alive....... ..and placed gently the flowers in her hands with my tears trickling on them.......she was gone forever, all my tears would not bring her back .



The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank, blah.. blah.. blah.
These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves. So find time to be your spouse's friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!

To those who are married, .. Not married .. and soon to be married



THE TIME IS ALWAYS RIGHT TO DO WHAT IS RIGHT

Moral of the story is to value all the things we possess, once they are gone we have nothing but regrets!

ps: lately, byk plak entry jiwang2.. heh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...