Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Friday, April 30, 2010

kenapa bertemu, utk berpisah?

salam alayk

i know, i'm suck at saying good byes..

itulah sbbnye 2-3 hari ni, rase sedih nk trun surau
rasa sedih nk trun mkn kat du
rase sedih utk rase sedih itu.. huu

sorry marinata, emy, hanim & nad...
aku mmg teruk dlm goodbyes ni...
tp one thing yg aku xleh nk lari ialah rase sedih itu

sebab tu, aku xnk tgk korg packing, klu boleh, aku nk lari dr sume suasana perpisahan itu..
aku tahan jek...ye, aku sedih sgt..



marinata:
sy mula nk kenang kembali bile sebenarnya kite btul2 jd kawan,
seingat sy, sy rapat dengan awk serapatnye, masa kite g FCR klas..
but, i'm totally wrong!
kite mula knal masing2 bila kite sama2 wat keje utk KKB..
see, 1 most memorable thing yg xkn sy lupa bila kita sama2 kira duit kat dlm bilik, kite g amik buku kat Hidayah's store.. masa tu,, sy xrealise lg sejauh mana persahabatan ni akan bawak kita..
tp tgk la, rancangan Tuhan yang masa kuasa, bila berpisah itu rasa perit utk sy...
klas FCR itu menjd tmpt kita selalu berjumpa & mmg xdinafikan, surau alfaizin merapatkan lagi jurang2 antara kita...
gmbr time kat msjid kat penang, time jln2 lps kkb

Emy:
emy ingt lg bila emy masa emy jd pengarah KKAA, emy dtg blik kite, mintk maaf, kite nangis2 same2...hurm..masa tu, sy rase sgt2 di sygi.. sbb selama ini, walau kite xbrape nk mengenali, sy xrase ade org bleh care dgn sy smpi mcm tu.. thnks sgt emy sbb slalu bg kite gelak & mmg tgk muke emy, rase ilang masalah., sbb satu perkara yg susah nk buang dlm diri emy, senyum emy yg sgt2 sweet tu,.huu, so, keep smiling my fren...
gmbr time kkb, sblm msuk tadika utk ajar adik2 tu gosok gigi

nad & hanim:
korg berdua mmg sgt kelakar..klu ade korg je, gelak mcm nk pecah perut... kdg2 terpk, korg ni xde prob ke?? asyik gembira jek... tp br aku sedar, yg korg bergelak, bergurau senda, wat perkara2 merepek, utk melupakn beban mslh korg, & utk bawa kwn2 sekeliling same2 utk x stress.. mmg seronok dpt kenal korg, tula, mcm aku ckp dlm surau aritu, rase x cukup 3 thn bersama, sbb bila kita diberi masa bersama, kite lupa utk gunakn sebaiknya...
gmbr time wat keje gile kat PD..heh

nabilah:
ko la org aku plg tkut sekali utk bercakap..sbb aku tau ko garang, bila 1st time pndang ko.. tp aku pelik, mcm mne nad boleh kwn ngn ko..
bila aku join softball time 2nd yr, aku rapat ngn ko, perasan x? sbb aku cabar diri aku utk tangkis sume negative thought aku kat ko.. & mmg btul pepatah jgn menilai org dr kulitnya... you are totally different person from the inside.. hati lembut, kwn yg setia & sgt2 baik, & puitis orgnya..hee..tu la sbb nya, aku slalu act 'sengal' ngn ko, sbb aku tau, ko bkn serius sgt orgnye, yg aku perlu kluarkn laugh tu utk aku & kau.. aku rase aku bertuah knal ko selama kat um ni, sbb aku rase, susah nk crk kwn cm ko.. serius...

gmbr time bowling mlm merdeka sem 1 09/10

tapi, bile look at the bright side, sy sgt2 bangga ngn korg sume, dgn susah2 siapkn tesis, join projek yg berlambak2 kat kolej ni, korg la penyeri yg, rase leh jd legend kat 2nd ni.. senior plg gempak ialah dak2 QS batch 07/08! yeah~

perpisahan bukan satu pengakhiran, tp satu permulaan br yg amat2 asing bg kita sume.. sy percaya, apa yg akn korg sume lalui lps ni, somethng yg xleh nk learn kat dlm bilik kuliah, bkn dalam surau. usia yg mematangkn korg utk wat setiap step itu bermakna..jgn sia2kn apa yg terbentang depan mata, tp jgn terburu utk wat keputusan... sy percaya, korg mmg kuat utk face sume tu... dgn sume keje2 gile yg korg da wat kat cni, korg mmg terbaik laa..huu

& nk lupakn sy kat sini? xkesah, hehe.. tp jgn lupa ape yg kite da wat same2.. sekurang2nya kenangan itu sesuatu yg jd bhn gelak utk kite cte2 semula suatu hari nnt..

ini jawapan pada post ni.. :)







kredit to ezzat afiq, qoute kamu sgt2 menusuk! huu~
hurm, mcm mne la plak time kite nk grad taun dpn nih, leh ke sy hadapinya lg.. adei~

sekian..


“Dan berpegang teguhlah kalian semua dengan tali (agama) Allah, dan janganlah kalian bercerai berai.” 
(Ali Imran: 103) 

ps: raiz, klu ko masih ingt, aku sorg je nangis time nk anta ko g canada, family ko selambe je.. segan & sengal tul aku nih!

14 comments:

-m3- said...

semoga bertemu di syurga...=)

jahat eh, buat mata saya berair...huhu

syg semua kerana-Nya...

nadya_haikal=)) said...

yup2!!! totally agree dgn statement asma'..huhuhu..
setiap pengenalan mest ade perpisahan..itulah lumrah hidup kite spy kite lebey memahami hati org laen n directly memahami kehndak hati sndri..
sgt sdey balik tdi(malam) sbb bler tenung bilik kwn2 laen dah gelap..
lalu dpn bilik,teringt smlm kasut still bersepah di luar bilik, kini tiada lgi..adeh~ tiba2 rasa sunyi dtg tnpa diundang..oh, sdey~

asma'!!! sehingga kite berjmpe lgi!!! insyaAllah~ muaaahhh muaaahhh!!! cyg kamu~

lina mariana said...

huaaaaaaaaaaaa....saya pon sgt sedih baca post kamu...walaupon dah x dok 2nd tapi tetap ada gak kenangn ngn budak2 ni...join projek sama2 kan..huhuh..sgt sedih..(T.T)
xpe2...kita kan ad fb n blog dorang..still leh follow dorang..heee~~kamu2 semua jgn lupa update story ok!!=) we will miss u all!!

DoT dOt DoT said...

waaa, sedeynye post ni!!!
serius aku nanges dpn laptop ni ;(
(nsb bek rumet aku tdo)...

cerimanis said...

sedey mmg sedey...
mse that moment mse dtg blik asma...
psal sume bnde tu!!!!
susah gler nk buat decision~~
sowie lg asma sbb buat keputusan melulu mse tu!!!still rse bersalah smpai hari nie...


uhukuhiukuhukuhuk!!!

asma'_comey said...

m3: semasa menulis post ni, berusaha utk menaha segala2nya utk tumpah..huu

nadya: moga bertemu lg weh..luv u too!

lina: btul tu lina, thnks pd technology skrg, kat mne2 pn leh update psl diorg..

dot dot dot: huu, sory la wat ko nanges, laen kali gtau aku ko nk nanges, leh aku rekod, bkn senang nk tgk ko nanges..huu

cerimanis: benda da lepas, xyah di kenang & di sesalkn, apa yg terjadi byk hikmahnya, klu x, Allah xkn bg kita rase sume tu.. sbb peristiwa tu, kite jd rpt kn.. xpe, perancangan Allah tu lg baik.. no more sad2 k emy.. :)

ezzat said...

siyut ar.
aku baca pon sedih.
ish.

amirah said...

babe, seriously ke ko nangis? asal aku x tau. ahahha ko memang. ntahpape la. chill babe. :) nangis2 kurang cun you know?

asma'_comey said...

ezzat: sorry, xsdar post ni sedih.. atleast no harm done..huu

raiz: ko xpasan eh? haha..gud2..eh, nangis xcun ke? tu ko la, aku da cun, wat pe aje pn cun jgk..muahahaha :D

izzati said...

sdey nye huhu..tula y ni pom rs berat da...t time kte (dak y grad 4 thn,tataw la cmne...
xpe2 de lg sthn tok bsm2..gne kn ms y ade sbaek mungkin...chill =p

marinata said...

yup2.. kte rapat tyme kkb!!!
kte same2 kire duit kat bilik..
mase tu bendahari pon takde...
tyme tu rase nyer kte berdua adelah pengarah... susa nyer jadi pengarah!!!
tp kte brsyukur.. Allah pertemukan saye dgn kamu utk skong saye!
and kawan2 yg len juge...*terharu sgt! smpai tak tahu nak ckap camne.. huaaaaa.....
neway, insyaAllah kte sume akn berjumpe lagi... i believe in HIM..
tidak di alam nyata, akan di alam maya (blog) hehe..
moge ketemu lagi.. insyaAllah!

K-RuN said...

sweet.

erti sebuah persahabatan.

ukhuwah yg benar2 terjalin kadang2 menjadikan kita rasa sangat bahagia.

itulah nikmat ukhuwah.

melupakan segala masalah.
tempat berkongsi suka duka.

akan sentiasa merindui zaman2 sekolah, zaman2 di universiti bila kita dah berkerjaya nanti.

=)

asma'_comey said...

k-run: btul tu.. laen rasenye nikmat ade kwn2 yg btul kite syg..

Bingai @ Bangang said...

Blog anda telah tersenarai di e-Direktori Bloggers Malaysia

Anda dipelawa menggunakan logo e-Direktori di blog anda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...