Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Monday, June 7, 2010

sekian lama menyepi

salam alayk semua..

setelah sekian lama tidak ke alam maya, akubat asyik pd alam dunia yg sebenarnya realiti yg melalaikan..heh.. alam maya pon lagi la melalaikn..

setelah habis paper last exam sampai la ke hari ini, baru ade mood untuk menaip semula.. mungkin kerana byk sgt perkara ingin diluah di sini, tetapi, terbantut dengan perkara2 penting yang perlu di bereskan dahulu..

first of all, i miss u raiz!

secondly, sejurus selepas abes exam yg lepas, sy dan kosmet pegi melancong ke seberang laut iaitu di Pulau Redang.. believe it or not, ni la perlancongan terjauh pernah sy pegi bersama kwn2.. sbb kne naik bas n naik bot, so rase jauh.. huu...

well, Redang is not my priority at first sbb hati mmg nk balik je.. tensen sgt.. smpi mlm naik bas ke redang tu pn leh nangis lg sbb tensen.. but, He knows best... vacation ke Redang membuka mata dan hati sy untuk melihat ciptaan Tuhan yang Maha Agung itu.. mmg terpegun dgn hasil 'ciptaan'Nya! sungguh halus seni nya, sungguh detail.. malah menenangkan! ada ke manusia yg boleh buat karya sebegitu cantik malah lengkap? pantai yang putih gebu, air yang terang jernih, udara yang tiada sekatan tiupnya! waduh! subhanallah! Masha Allah! teramat sempurna! yang paling xboleh lupa ialah pengalaman snokeling. kali pertama lagi tu!jujur kata, sy mmg tkut dgn laut. sebab sy mudah mabuk n tkut dengan keluasan laut yang misteri! hurm.. but, sbb ni la pengalamn yang susah nk dpt, sy berani kan diri untuk mencuba juga! & kesudahannya,mmg xrugi! huu.. walau xreti berenang sgt,but basic 'menguak' tu ade la.. huu.. well, as said, indahnya ciptaan Tuhan di daratan, begitu juga indahnya alam lautan! berenang2 bersama ikan, dpt observe secara dekat bentuk2 unuk batu karang.. mmg seronok!

thirdly, selepas redang, sepatutnya sy perlu ke Kedah untuk program anak angkat KKB, tp masa & keluarga brape nk mengizinkan. (ini la akibatnya xbalik uma selalu..huu).. but, mmg hati pn perlu di recharge semula di rumah, so, mmg trus heading rumah! yeay!! ni la part yg seronok sbb kat rumah jg mcm tetamu je.. xtolong mak langsung wat keje uma... muahahaha.. jht btul ek.. adei... sbb punye la nk melepak je.. rehat sepuas2nya! yeay! huu.. dan kalu balik rumah, xmaen game, mmg xsah! kali ni, sy pilih game Magna Carta II.. best game die, same je dgn game Infinite Undiscovery dulu.. ade 2 cd yg smpi sekarang xabes2 maen lg.. huu.. being at home is being my true self, so, nk tau sape sy sbnrnye, tgk la perangai sy kat umah.. mmg kluar semua malasnya, hodohnya, sengalnya..heh

fourthly, sy da start attachment dkt retail pharmacy sejak seminggu lepas.. pharmacy sy tu ade dekat bangunan City point, sebelah dayabumi komplex, dekat dengan pej pos yg dekat CM tu.. ye, sy wat kat KL, sbbpharmacy kat kota tinggi tu xnk terima student! hurm, xpe la.. nnt da kaya, sy bukak pharmacy kat ctu! yeah! amin.. hehe... Alhmdulillahm, keje kat pharmacy tu byk benda da blaja... n nnt sy buat post khas utk part ni..

sekarang, sy tgh habiskn buku2 yg beratur pending untuk di baca, seperti :



yg baru sentuh cuma eclipse shj... huu.. ntah sempat ke tidak nk habis kn semua ni sebelum sem bukak.. just wait n see..

ok, smpai di sini shj..harap pembikinan majalah kolej berjalan dgn lancar, begitu juga dengan aktiviti reunion double8 yang tertunda itu..

hope everyone live a cheerful life...

tata (^_^)

7 comments:

NyNaA said...

twilight eclipse~~

-m3- said...

ey, welkam bek~

tau x, kite baru terpk "bile awk nak wat pos baru" ptg td...tgk2 mlm ni awk post~

haha...mind signal~

miss u girl~
@_@

amirah said...

imy too!! aaaaa x sabar gile nak balik mesia thn depan. for good. FOR GOOD!

eLeA haNnAj said...

mok!!!!lame x dgr citer..huhu
rndu oh kat ko...ingat dpt la jmpe ko laz week..hehehe

asma'_comey said...

alin: hehe instinct kuat yek.. miss u too :)

raiz: tlg la blk msia weh!

jannah: sory weh aku x g meeting tu. aku kat jhr lg waktu tu .. huu

naDia_akmaL said...

asma': kte tgh bc yg versus by hlovate tu..tp lum abes lagi..hehhhe
jln citer die agak interesting...novel tu byk mngajar kte sesuatu..huhu..tp bhs die agk ke'urban'an..hahha

asma'_comey said...

nadia: mesti best kn! kite x start bace lg.. heh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...