Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Monday, September 20, 2010

peach cobbler & keris nanggroe

salam alayk...

rasanya dah berkurun & berhabuk blog ni xdi update2.. almaklumlah, jadual sgt penuh kebelakangan ni.. puasa, raya, test, esaimen.. huh.. letih jugak jd student separuh masa ni.. tp lagi mencabar jadi hamba Allah sepenuh masa, kdg2 xterperasan, byk tanggungjawab yg dah terabai...hurm...

berbalik pada tajuk post kali ini.. sy br je habis khatam 2 novel :

5 tahun 5 bulan

cinta sufi

dua2 habis time cuti raya ni..huu..mmg terisi la masa sepenuhnya kan...



sinopsis/komen dari asma':

5 tahun 5 bulan karangan hlovate ni, as expected, hasil tgn die sgt2 sempoi, layan & ber'isi'. xlari dr jiwa remaja ala2 sofea..haha.. sebenarnya, sofea yg baca dulu buku ni, sbb sy nk habiskn cinta sufi dulu.. punya la die yg jarang layan novel ni, bc 1 page je dlm bas odw nk blk jhr tu, trus sangkut bc, seminggu lebih jgk la nk di habes kn baca. demam hlovate, smpi resepi peach cobbler blkg buku tu pun die buat! but mmg sedap n sweet peach cobbler tu... mmg best cara hlovate menambat hati anak2 muda utk baca karya die.. tp tu la, yg paling best, bila die tulis mengenai realiti remaja skrg, mmg kena! tp sy lebih suka rooftop rant. sbb tu buku 1st hlovate sy baca? bias, maybe. tp mungkin sbb cara penulisan hlovate yg pada sy lg matang dlm rooftop rant, dr 5 tahun 5 bulan... girls out there yg rase masih terkial2 cari siapa diri anda, di syorkan bc 5 tahun 5 bulan.. insyaAllah... kena dgn diri anda...


peach cobbler

cinta sufi karangan ramlee awang mursyid (RAM).. well, buku ni hadiah dari seorg sahabat.. mmg berebut nk beli time pesta buku hari tu, sbb tu 1st day die keluar, tp sayang, xdpt pulak..alhmdulillah, ade shbt baik yg hadiahkan buku ni.. RAM mmg menulis untuk pembaca seperti saya ni, yg suka alam ala2 khayalan dan mistik, but islamik.. :) mmg dah berapa kali jatuh cinta dengan laksamana sunan, dan kali ni, mmg jatuh cinta, jatuh tangga, suma jatuh.. sebab cinta sufi itu lah... xtau nk bg komen mcm mne, sbb rase lidah or hati lebih tepat, kelu untuk ungkaikan hasil tgn RAM ni.. 10 star la!

keris nanggroe

kesimpulannya:
saya syorkan karya hlovate bg org2 yg xsuke bc novel, seperti raiz, sbb it really suit you! trust me
cinta sufi xsesuai dengan raiz sbb rasa mmg xleh nk pk out of her brain bab2 luar alam sket ni. mula la die kate mengarut la, imaginasi xterkapai la.. haha..

8 comments:

Auni Al-Munashy said...

Terliur tengok gambar peach cobbler.

asma' said...

hee..mmg sedap sampai leh terliur..

~terataibungaindah~ said...

cinta sufi-ramlee awang mursyid ke?

Mardhiyyah Ridzuan said...

asma'!!!samelaaa...sangat2 addicted ngan hl0vate n ramlee awang murshid...since when??ahahha.. tataullaa...tapi pantang nmpk buku baru b0th of them, tr0s beli c0s k0mpem puas ati...hihi..k0leksi dah full dah ni...

asma' said...

kak tina: yup, cinta sufi ramlee awang mursyid

mar: true3 (ala ipin) :)

-m3- said...

sdap kn? sye pun try jugak after hbs bace buku tu long ago...=)

~terataibungaindah~ said...

ade ke?hihi..hari tu g mph, bace sket, tp xlarat nk abehkan kt sana. sakit pinggang duduk lame2..

kalau ade, tglkan msej kt shoutbox kite.hihi

tq2..

zati~ said...

like ur kesimpulan.
sape yg jenis xske bc novel bc hlovate.TRUE..hehe
cayalah k.asma dh hbs bc 5 tahun 5 bulan tu.zati dr awal sem bc xhbs2 lg nih.huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...