Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Saturday, October 16, 2010

hati & perasaan

salam alayk..

akibat terlampau resah gelisah sejak kebelakangan ini, saya rasa mungkin saya patut buat itu sekarang.. tp entah la.. masih tidak BERANI utk GAGAL.. (bak kate cik Yip Yip)

hati itu bukan liver seperti dalam istilah medic ye, tapi hati yang dimaksudkn disini (mungkin anda sudah faham apa yang ingin saya maksudkan, tp saya nk bgtau jugak) ialah hati yang menyimpan perasaan



saya selalu tertanya.. mane la datang nya perasaan itu.. kadang2 sedih, kadang gembira, kadang2 marah, kadang2 cinta, kadang2 benci kadang2 suka, kadang2 kecewa... banyak lagi la kalau nk di senarikan di sini..

What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?
kita xtahu kan asal usul perasaan ni...tp org ramai kaitkan dengan hati...
hati yang abstrak (yang xboleh nmpk)

dan sekarang, hati saya sekarang tgh berkecamuk dengan pelbagai perasaan.....
benci, suka, cinta, kecewa....
sekaligus!
true, perempuan mmg selalu confius ape sbnrnya yang diorg nk.. btul x girls?
perasaan pelik2, kdg2 boleh nangis tanpa sebab...
dulu, klu nangis tanpa sebab ni, sy selalu kol Mike.. xtau knape.. maybe sbb die selalu jd pendengar terbaik..
kol n nangis je, lps nangis, trus letak phone.. gile kan? (sy mmg cmni)
tp tu dulu,, skrg, bila dah tahu manage diri sendiri.. dah banyak pk dulu sblm nangis.. atau mungkin diri sudah semakin dewasa, dah tahu perkara apa yang patut di'nangis'kan.. (& malu pun ade nk nangis lg..haha)

selalu jugak kecewa dengan diri sendiri..well, most of the time actually..
selalu xsuka kenang benda2 lame, mesti akan rase kecewa sbb diri yang dulu selalu wat perkara merepek2 & xbetul.. buat dulu baru pk.. itu lah time jiwa remaja memberontak, meronta2 ingin dipenuhi segala kehendak.. ntah ape2.. heh
so, bila ade flashback, trus rase nk erase & nk ingt benda gembira2 je...
masa lalu yang pahit, payah nk kenang mane best, mane x...

rasa suka & cinta...
sepanjang hayat saya...setakat ini la kn..
tp itu la.. suka & cinta tu yg maen peranan dlm setiap perasaan lain, kn..
kita akan rase pedih sgt2, bila org yg kite cinta sakitkan hati kita..
kita akan cepat rase kecewa bila xdpt wat benda yg kite suke..
& kita akan rase di cintai, bila org yg kita sayang, cinta & suka, sayang cinta & suka kita balik..
itu la kuasa cinta..
& skrg, rase suka itu yg tgh menyusahkan hidup saya...

....................................................................


ingt nk habeskn post sampai takat tu je, tp bila baca balik, rase mcm tergantung plak...
hurm
ape yg saya cuba sampaikan di sini ialah....
sy xfaham dengan apa yg saya nk...
dah berhari2 saya fikir...
tp masih xdpt jwpn...
kena doa byk2 mintak petunjuk ni...
apa yg sbnrnya tgh berlaku...
dlm hati...

mahu buat tindakan BERANI utk GAGAL?

4 comments:

-m3- said...

eh, kamu dh jumpe itu yip yip! hehe...

clear ur mind sis, maybe pnyelesaiannye mmg ade kt situ je slame ni...^_^

asma' said...

hurm, nth la, asyik berubah2 je pendirian.. sgt tidak kuat...

sei said...

salam..

hiiii~ terase sakit dgr pos kamu ni mr asma'.. sbb spt prnah terase semua nih.. hukhukhuk~

think twice before u come out wif any decision because smtimes bnda yg kita nmpak baik belum tentu betul dimata Dia..

n even smtimes trase keputusan yg kita buat adalah sgt BODOH malah org laen pon kate veruvery STUPID.. peduli ape~

tegas wif 1 decision only n mhon moge ITu mnjadi yg terbaik buat kita, byk2kan istikharah sypya setiap dicision yg kte buat adalah dicision drNYA..

wish u all d best dear^_^
(even actuly not clear wif the problem tht u r facing right now (: )

asma' said...

ramlah: haha.. tp hati ini xla sakit sgt, tp keliru & bercelaru teramat sgt..mungkin lately, sy makin jauh drNya, & terasa sgt kekosongannya, jd itu jd penyebab sume ni jd kecamuk..

& mungkin, masalah yg sama dtg bertalu2, smpi xtau mcm mne nk handle..begitulah keadaannya

iye kan, kdg2 kite xtau mne keputusan yg baik bg kite. which kite kne cuba dulu br tau, tp cuba tu, bukan cuba menggila/membabi buta,tp dgn petunjuk drNya..

setkt ni, tiada sebrg keputusan dibuat lg, sbb masih menanti hikmah/pengajaran yg Dia nk bg kat kte.. tunggu dgn sabar...doa diberi kekuatan spt kamu juga ramlah!

moga diberi petunjuk utk hadapi suma ni.. sy makin xlrt dgn benda2 mcmni..huu~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...