Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Friday, November 21, 2008

finally... the time had come!

alhamdulillah..setelah hampir 1 bln berjuang, tamatlah peperangan kami dgn penuh rasa kemenangan & kepuasan..huhu

byk benda nk share sepnjg musim exam kali ni..
lotz of thing happened actually!..

before exm..
hmm, xyah cite la..complex sgt..
hanya diri ini & dirinya yg phm..
tp nk share 1 benda ni..
hee..
a poem about sumthng
aku bertekad
andainya dirimu masih lagi menerimaku kembali
kau pasti akan menjadi menjadi insan yg paling bahagia
kau tidak akan ada lagi rasa menyesal dalam diri
kau tidak akan lagi menangis
kau tidak akan lagi menderita
itu janjiku pada dirimu
janjiku pada diriku sendiri
aku cuma mengharapkan kebahagiaan
aku dambakan kesetiaan
aku mahukan kejujuran
aku tau
kau akan mengatakan diri ini yg tidak sebegitu
aku terima
aku sedar
aku telah byk buat salah terhadap dirimu
setiap org pasti pernah melakukan kesilapan
begitu juga dgn aku
begitu juga dirimu
kesilapan yg mendewasakan kita
kesalahan yg mematangkan minda
sekarang
apa yg pasti
kembali mencari rahmatNya
kembali menjadi redhaNya
kembali ke jalanNYa yg lurus
berpegang kepada apa yg dikehendakiNya
berteraskan apa yang dihajatiNya
berpandukan Al-quran dan As-sunnah
yg telah diamanahkan kepada kita
Dia dambakan doa kita
Dia mahukan hamba2Nya sentiasa mengingatiNya
Dia sentiasa menolong hamba2Nya
cuma hamba2Nya sahaja yg alpa
lalai
hanyut dalam keindahan dunia
leka atas duniaNya
sedangkan Dia sentiasa ingat hamba2Nya
aku
malah dirimu juga
telah jauhjauh terpesong dari jalanNya yg lurus
jauh dibuai bisikan syaitan
sedangkan Dia sudah mengingatkan kita
syaitan itu musuh yang nyata
aku sedar
kau membuat begini bersebab
kau tidak mahu kita terus hanyut lagi
hanyut dipukul ombak kelalaian
hanyut dibawa arus dunia yang sementara ini
sedangkan Dia sudah menjanjikan kehidupan yg berlipat kali ganda lebih baik dari ini
kehidupan yang telah dijanjikan kehidupan yang abadi
bersama para rasulNya
bersama para anbia'Nya
bersama KEKASIH hatiNya
sedarlah
terima kasih sayang
kerana membangunkan kita
terima kasih
kerana menyedarkan kita
dari lena yg panjang
terima kasih kerana membuatkan kita tidak hanyut lagi
sama-samalah kita berubah

while examming..
mmg waktu exm, byk dugaan yg kita akn lalui...
waktu ni, Allah nk uji kita & org2 sekeliling tentang erti ujian yg sbnr..
waktu ni la, rumate kesygn ku (huhu, perasan kak yan) jatuh sakit teruk, demam yg pns, smpi terpakse amik pekse kat klinik..
& dlm waktu exm ni gak, kwn baikku kehilangan org yg paling dia sanjungi...
hmm
but life must go on, even bende ni xterjadi kat diriku, tp sbnrnya Yang Maha Esa telah takdirkn utk aku menjadi saksi, agar aku lbh bersedia utk diriku sendiri kelak..
& waktu exm ni la, kita nk 'exm' diri kita, setakat mane kita menghargai masa yg Dia bg kat kita sepnjg 1 sem ni.. kita blaja ke, kita maen ke, all depends here..
ade kwn2 yg rase menyesal bila xdpt wat exm dgn baek, menyesal tu bgs, tp da xde guna..
so, kne la improve mane2 yg xelok, kne la tampal mane2 yg berlubang, & kne jahit mane2 yg terkoyak..
exm week is the best time we can see ourselves..
& kalo xde kwn utk push kite stud, xjln..
kwn la wat aku stud exm week ni.. (tq sri, huhu)
kitorg slalu stud kat library, kat fac engine & also kat DU (dwn mkn kitorg)
srnk stud, sbb kite akn tau ape yg kite xtau, kan elok kalu tau awl2..huhu..(mslhnya, mls slalu mengundang..hee)
xpe, azam uttk nex sem (setiap sem azam cmni..heh) , kite stud awl2...
ha, waktu stud week ni gak, surau akan penuh, solat hajt setiap hari..bgs2.. time kite nk fight2 ni la kite perlu mintk pertlgnNya, xde sape da leh tlg kecuali Die, so, kne jg amalan sepanjg waktu exm ni..

after examm..
yeaaayyy comes out before alhamdulillah...
let's go to Mid comes out before let us sujud syukur...
less people at surau..
less doa after prayer..
less amalan in each of everyday life!
astagfirullah..
ni reality, yg terjadi pd diriku sendiri juga..adeh..
insap2..

ps: penat deh angkat brg sane sini... huh, xlrt nk kosongkn asrama setiap kali sem..
pss: my girl xbest~

4 comments:

Ezati said...

huhu..my girl cite korea tu ke?? nape x best???????haha

Anonymous said...

tanx 4 use my puisi

asma'_comey said...

huhu..ahaa, xbest la zati..
full house lg best.. ;)

sri_azmi said...

best la makcik! tengok abes dulu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...