Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Friday, November 7, 2008

ceritera Cinta






pada zaman dahulu kala..
ade seorg ank yatim ni, yang bernama chika, yang tinggl ngn ibubapa angkatnye..

chika slalu keseorangan sbb ibubapa angkat die ni xkesah sgt psl die, diorg just nk dptkn duit jagaan shj..
chika slalu maen sorg2..kwn2 pon xnk berkwn ngn die..

one day, waktu chika tgh maen sorg2 tu, di sebalik bukit ni, die terjumpa sehelai bulu burung yang sgt besar dan pelik..die pon amik & simpan bulu burung yg unik tu bwh katilnye..
bile chika meningkat sedkt dewasa (around 13-14 thn), chika beranikn diri utk lari dr rumah angkatnye tu sbb die da xlrt nk lyn kerenah kejam ibubapa angkatnye tu..
die xlupe utk bwk bulu burungnye skali..
die amik keputusan utk mengembara sepanjang hidupnya, memandangkan die xtau utk ke mane & nk watpe..
die menjelajah ke segenap negara, negeri, daerah, malah ke kampung2 kecil..
hampir sume tempat da die jejaki..

Pengembaraan die ni smpailah die meningkat umur 21 tahun..
waktu ni die sdg berjalan2, meneruskn pengembaraannye yg penuh liku2 dan adventure, di sebuah kg yang amat terpencil di daerah Kamian..
kg ini mmg telah lame di tinggalkn & yg menghuni tempat itu hanyalah flora & fauna yang amt tenag dan aman..
suasana disitu amat menarik perhatian chika, krn, selama berthn2 die menjelajah, die xpernah jumpe hutan yang amat cntk & bagaikn menyanyi menyambut kehadirannye..
tiba-tiba, chika terpandang satu benda aneh, di tepik tasik berdekatan, sedang minum air..
lame die memerhati disebalik batu..

makhluk itu, seperti burung, tp sgtlh besar, sebesar manusia dewasa..
chika amat terkejut dgn penemuaannya itu..


'burung' itu mengepakkn sypnye setelah selesai minum, dan menoleh..

ia terpandang chika..
chika terpaku..
bersambung...

9 comments:

jannah said...

ma',btw i wonder,asal korg nye page ni byk kaler pink??bkn raiz anti ke ngan kaler pink???or suda tukar ka?????*curious....

asma'_comey said...

haha
sbb die memahami aku..haha
xdela, sbb die syg aku..tu yg die ikut aku..
die still anti-pink lg..heh
enjoy reading..!!

~SYZWN~ said...

sume org ber'blog' ni....ape kate ko ajak dak2 double8 laen buat blog gak..tp..mcm mustahil..psl diorg bute IT,nk tau knape?psl group tu pon diorg malas nk masok.aku bukan la bongkak mahupon riak,tp..dunie da maju..pki la internet ni to stay in touch..bkan susah pon,ag murah dari SMS....kn asma' kn.. =)

juwei said...

btol gk ckp ko an..

jannah said...

ooooo...cian kat raiz...
tpkan pink cntk pe..kalo cmbine ngan biru lg lawa...pink+blue..lagi2 kalo baby blue..cun gle..hehe...

jannah said...

o la la...ketidakperasanan la plak sy memg ada biru kat atas 2..huhu...da komen br pasan...btw it's very nice...:)

asma'_comey said...

ahaa la..btul 2 syazwan..tgk aku ngn raiz, jauh2 pon leh lg still cntct gune blog n ym tau..hehe
nk wat blog double 8 ke?
leh gak..
suro sume org cite hari2 masing2 kat citu..kan seronok..:D

~SYZWN~ said...

haha...ok gak.buat a blog.tp,mcm x perlu pn ade gak.psl nt xdek sape lak nk masok group double8.xpon nt...ari2 korg je yg tulis..da jd mcm blog korg lak nt..hehe

asma'_comey said...

haha..
ye x ye gak..
kih2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...