Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Saturday, May 16, 2009

kenangan lalu~

assalammualaikum..

setiap tahun kita pasti akan smbut hari guru..

teringat kenangan hari guru kat sekolah dulu..mmg tradisi SMAPL, hari guru akan di sambut di bwh kelolaan pelajar2 f5.. unlike my others fren kat MRSM, kitorg ni xpernah nk conduct ape2 event sendiri (sume cikgu handle, kitorg bantu sket2 je).., so, kirenye smbutn hari guru merupakan 1st & last projek kitorg yg 100% di handle oleh pelajar f5.. (or mane batch kitorg double8)

meeting...pembhgian biro..seronok sgt.. & excited.. time ni, nmpk sgt semngt batch..sbb everyone nk wat yg ter best skali coz this is our final yr in skool, & ni la masanya nk tunjukkn kat cikgu2 yg kitorg ni sssyggg sgt kat diorg...
& da mmg takdir kot, sy dpt biro penerbitan & multimedia (which smpi skrg, klu masuk projek, nk je msuk biro ni..mesti penangan kat sekolah dlu ni..heh)..so, kitorg bhgi tugas antara dak putri (pmpuan) & putra (laki) [seronok gune gelaran putra putri ni..rasa istimewa & di sygi..haha]
dak putri wat buku cenderamata + buletin, dak putra sediakan multimedia..

memandangkn waktu f5 mmg sgt2 bz, kitorg terpaksa curik2 masa utk cr maklumat, intrvw..fuh, pnat sgt.. yg plg x kn lupa,kitorg mintk nk gune bilik komputer waktu prep ptg, then, prep mlm, but akak yg jg bilik tu da nk blk ptg tu, then die kate, gune je la, smpi siap buletin tu..heh..kitorg pon berkampung la kat dlm bilik tu..but a problem is that, gate aspuri tutup pkul 12 mlm, buletin br 1/2 siap..hurm, masa da sgt suntuk, so, kitorg pon, snyap2 la xmsuk asrama, but, kitorg deal ngn ketua pengawas (which is fitriah waktu tu) utk snyap2 je la eh..hehe..slmt die pon ok je..
around 3 am br siap..then, kitorg kuar la dr blk comp, nk blk asrama, then, tetiba, bertembung lak ngn dak2 putra biro kitorg, rupenye diorg pon stay up kat bilik multimedia..haha..well ni la 1st time pengalaman yg kne stay up utk projek..seronok2!

then, hari yg ditunggu2 pon tiba..
16 mei 2005..
pg2 tu, kitorg sume smbut cikgu yg smpi kat sekolah dr kete diorg lg..then bg breakfast..
pastu, kitorg wat sukaneka ngn cikgu2..yg plg best skali, kitorg suro cikgu2 tu msk gune kayu api, n kitorg bg la bhn2 utk masak mee goreng..waa, time ni, cikgu2 nmpk excited sgt sbb berlumba2 nk idupkn api di tgh2 padang yg berangin tu.haha
then, tiba ke acara kemuncak, dlm Dewan Sri Bestari, mcm2 persembahan kitorg hiburkn cikgu2..

hurm, mmg ingat sgt hari guru waktu f5, sbb tu la kenangan plg manis dgn cikgu, kwn2 & warga2 sekolah...
really, i miss them all~
skrg br rase nk appreciate apa yg ade kat sek dlu..

manusia mmg xpernah nk knal erti syukur, selagi nikmat itu tidak di tarik...kan?




kenangan bersama 5 Ibn Haitham (assignment: find me & raiz..hehe)




miss the astaka, dataran,kat sini la kitorg berkumpul pg2, bc Asmaulhusna, ade persembahan English day, ade penyampaian anugerah utk setiap ujian..
& i miss my class, 5 Ibn Haitham...sgt memorable..




11 comments:

AiMaN HaDi said...

asma' 3 dr kanan.. comel je ms 2.. hahaha

tembikai said...

korang..da lame da jengok blog ni..tapi baru de masa nk tulis komen..nnt link back to my blog ok.. www.liveandregret.blogspot.com

emma songall said...

ahahahah.
miss that time too.
q lak di tugaskan wut backdrop tok dewan.
ahaahahaha!
stay up jgk smpai pg.
best2!

eLeA haNnAj said...

aku nk wat post psl ni,tp ko da wat..cam malas la plak kan..lgpon sgt bz rini..

btol3..miss dat moment!!!big time..huhu..

p/s:ko g ke knduti abg juwei td??ramai x yg g..??

amirah said...

100th post! ahaha
memoriesss ;)

asma'_comey said...

yeah kak aiman! 10 points for u..haha..comel??alaa, skrg x da la?? :p

asma'_comey said...

miss ema:
lorr, korg pon xtdo eh mlm tu..haha
mmg best kan waktu tu..waa..nk sekolah semulaaa

asma'_comey said...

miss alea hannaj:
ala, wat je la post tu..xkire2!!haha
aku x g uma juwei, sbb segan nk g..xrmi kan,huu

asma'_comey said...

wah, post yg ke 100 eh?hahaha.bgs2

doraemong said...

waa korg berblog gak ye..

sile2 lwt blog 'rmai2' aku gak..
http://budak2ngeteh.blogspot.com/

asma'_comey said...

mr doraemong:
yeah, mari kite berblog!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...