Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Tuesday, January 19, 2010

what will be will be


When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

Salam alayk...

2010.. walau agak terlambat utk mengalu2kan kedtgn thun br, memandangkan sgt2 sibuk kebelakangan ini... assignmnt, projek, sukmum, personal things.. hu~

bila kita semakin dewasa, semakin meningkat usia, mmg xboleh disangkal utk memikul lbh berat tanggungjawab. skrg, bkn shj utk diri sendiri, malah, utk masyarakat, keluarga, kawan2, mmg perlu utk di pikirkan bersama.

bila masuk thun ke-3, semester ke-2 ni, mata semakin buntang melihat jalan2 utk kehadapan...
perlu ke kiri ke, ke kanan ke.. atau tersadung ke hdpn, or masih di belakang tergapai2..

subjek pelajaran dah semakin mencabar.. kesemua dah menjurus fokus pada specifikasi kerja.. industrial, clinical, community work, or academician?

masih tertnya... pelik la, kenapa masih compius nk wat desicion, padahal, da lame belajar dlm bidang ni.. mungkin sbb ini bukan pilihan hati?

xboleh nk salahkan sesiapa sbb semua ni keputusan sendiri (walau xterzahir dari hati sendiri)
what will i be?
am i going to be a pharmacist?
or, decide to take a little detour to another field? (as to fulfill my desired long ago)

or just, continue being a pharmacist?

am i liking this path?

is there any other option left?

ade lbh kurang sethun lg utk fikir, utk meneruskan perjalanan...

The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

(#_#) the confused me~

5 comments:

hanna said...

mok.aku pon cm ko.he2.
still confuse nk jd ape.
nk cont study or keje?
sbb aku x pnh mintak kos ni.
huuu..

let the time decide or we decide???

asma'_comey said...

aha, btul tu, kite decide ke or time yg decide?? waaaaaa

eLeA haNnAj said...

mok..same goes ere..
tp bile da stat blaja,i kinda liking dis cos,n suke die nye bidang keje..
but d prob is,cabaran mendatang agak sukar sdkt kot..huhu..

neway,kite merancang,allah juga merancang, dan perancangan Allah adalah sebaik-baik perancangan..

kite berusaha untuk membentuk apa yg kita mahu jd and leave the rest to him..insya allah he will guide us to face the future..amin~

asma'_comey said...

aminn.. btul tu jannah... kite usaha ape yg termampu.. moga Allah permudahkn segala urusan.. lgpn, kne tanamkn niat yg btul, blja bkn utk kerja! heee

eLeA haNnAj said...

exactly..kite blaja untuk tambah ilmu n nak gunakan ilmu tuh sebaik mgkin.. x kesa melalui cara apa pon~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...