Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Thursday, June 18, 2009

hv u ever? n wat to do?

assalammualaikum...

seminggu sem khas da berakhir.. klas sgt2 la pack! dr pkul 9 pg smpi 4 ptg.. nk blk tgh hari pon x sempat..

but, luckily, lecture kami, dr shafii, tu best orgnye.. klaka & sgt understanding (mane x amal terpikat ngn die.. ahaks~)



then, ari khamis lps, ade visit ke Agensi Nuklear Msia.. best gak dpt tgk nuklear reaktor powered by uranium.. so amazing~


actually nk share sumthng, yg rasenye xmampu nk share dgn sape2 lg..
tp xterluah plak..hurm..

sy syg die, tp sy xmampu nk ckp..
sy syg die, tp sy xmampu nk tegur..
sy syg die, jd sy xnk die jd cm sy..
sy syg die, jd sy nk pimpin die..
tp sy da terlambat..
sy hnye mampu lihat je..
sy da gagal..
sy xsempat..

y i'm being so reckless??
sbb kdg2 sy support die jgk..
sbb sy suke tgk die bhgia..
tp hati sy pedih..
sbb sy xnk org laen pandang die, mcm org pndg sy dlu
sy xnk org nilai die, mcm org nilai sy dlu
sy xnk die kecewakan ibubapanya, mcm sy pnah wat dlu..



ya Allah..
Kau bantulah aku utk sentiasa bersama2 shbtku ini mengharungi kilu2 kehidupan yang penuh dgn tipu daya
Kau berilah aku kekuatan agar aku tidak mudah mengalah..
& kau bukalah pintu hati kami, agar kami sentiasa hi bwh payungan RahmatMu..

5 comments:

ezzat said...

salam.
even u know that im not the best when it comes to giving advice to friends
dont leave ur friend like i always do (astaghfirullah, bukan camtu caranye nk berdakwah tapi hakikatnya itulah kelemahan diri aku yg perlu kuperbetulkan)
but i'll help wherever i can
read this article

http://organicmuslimah.blogspot.com/2009/01/on-taking-off-hijab.html

let me quote the last paragraph from this article in bahasa:
"Kita semua pernah merasai waktu2 pahit dan manis. Lain kali jika kite ketemu seorang sahabat yg sedang bergelut dgn aspek2 keimanannya, daripada kite bertukar menjadi seorang penceramah, kenapa tak menjadi supportive. Kadang-kala itulah yg diperlukan kami, golongan wanita; sahabat yg baik mengharungi kehidupan ini. Allah yang memberi panduan/hidayah, maka serahkan itu kepadaNya. Rendahkan diri kerna kite mahukan merasai nikmat dari al Wadud..."

sy terbaca lg 1 artikel yg seakan-akan sama di iluvislam.com. INsyaAllah jika jumpa balik akan ku share kan linknye.

wallahualam~

asma'_comey said...

hurm, xpernah dgr plak cara cmni.. n how to be supportive?

ezzat said...

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=1669

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=906

supportive bukannye maksudnya trus menyokong die mlakukan suatu kesilapan itu.
supportive dalam erti kata tidak menyisihkannye, tidak mengejek, marah, membenci atau memerli die...sebaliknya sentiasa bersama die, menyayanginya, bersabar dan tidak henti2 membimbing die.
jadi sahabt yg setia pada die, jgn marah die krn mlakukan ksilpan sebalknya tegur dgn lmbut tapi berterusan.

xtau membantu atau x...
wallahualam~

asma'_comey said...

understood..
tq~ :)

emma songall said...

selamat hari bapa buat bapa-bapa semua.
asma' you've been tag.
check it out.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...