Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Friday, January 22, 2010

sakit gigi :(

Salam Sejahtera semua~

“Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, niscaya kamu tidak dapat menghitungnya.” (16: 18)

pagi tadi, ambil kesempatan ke klinik gigi utk check gigi graham yg da lame sakit.. kne la bgn seawal2nya, utk kejar waktu emergency klinik tu, klu x, melepas la xdpt jumpe doktor..huu~

bila doktor cek, die suroh x-ray dlu gigi.. sbb nk tgk cmne sbnrnye kedudukan graham bongsu tu.. ya Allah, sgt scary masuk bilik xray.. huu, xtau knape, sbb rase xsecure kne masuk dlm bilik tu sorg2, n ade plak alat yg highly elektronik, yg scan kepala je.. terpikir, klu la tiba2 alat ni rosak time scan, mati la aku... (*_*!)

then, sejurus lps dpt result, tgk2, mmg graham bongsu belah kiri, atas & bwh terselindung di sebalik gusi, yg terkeluar cuma 30% je.. that's why ade pain bila makan, sbb gigi yg terkeluar tu terkna pd gusi blah atas & bwh.. so, doktor suggest wat surgery..
GULP... SURGERY?

terdiam kjp...

adei, jgn la, tkutt.....

doktor kate ni minor surgery je, utk remove gigi tu, sbb nnt lame2 akan ade infection klu sentiasa luka, & akan mengundang pain yg lg teruk.. huh

lps kuar tu, termenung lg...
btul ke kne wat surgery ni? hurmm

then, nurse panggil utk wat appointment for this minor surgery.. tgk2, tarikh plg dekat, awal bulan 4! eh, smpi bila nk sakit ni?? klu da nk kne infection, da truk da ni.. adei, cmne la klu cmni...

hurmm..

nurse tu cite la sket psl surgery ni.. die suro makan puas2 sblm surgery, sbb nnt berhari2 xdpt mkn..huu..then nnt dpt MC 3 hari...

wah, scary nye! surgery mulut pon MC smpi 3 hari?? mati laa....

erm, skrg, tgh pantang sket mkn2 benda keras, & bleh kunyah kat 1 side of mouth je.. huu

nk tunggu appointment ke, nk g swasta je? (xde duit...)

“Dan (ingatlah juga) ketika Tuhan kalian mengatakan, ‘Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku) maka ketahuilah sesungguhnya adzab-Ku sangat pedih’.” (14: 7)



4 comments:

hanna said...

sies sakit mok ble tumbuh gigi geraham tu.

aku demam 1 minggu

instead of surgery,aku bia je.hu2

asma'_comey said...

erm, mase tumbuh xsakit sgt, but sbb rahang aku xcukup besar utk menampung penumbuhannya, so, die tersorok sket, tu yg sbbkn sakit.. :(

amirah said...

wisdom tooth ko da kuar!!! you have to be very wise now. ahaha but seriously kawan2 aku pn ramai gile tumbuh time ni and mmg sakit gile. one of my friends sampai xboleh cakap and makan sbb sakit sangat2. she cant even move her lower jaw. tp tu sbb kes die sgt scary. her wisdom teeth kene cabut 4 4 skaligus and case sgt rare sbb gigi tumbuh horizontal instead of vertically.
don worry mok, you shud be okay. and be thankful sbb ko kat mesia, housemate aku nak cabut sebatang kene $CAD700 (=2100RM)
get well soon!

izzati said...

asma pom sama ek...akak pom ritu kne wt surgery gk sbb gg bongsu tu tumbuh melintang,so die cm tolak gg sblh..sakit tayah ckp la..da la time raya lps...pastu p la wt ppum,ptt wt surgery 1 dec lps,tp tbe2 ppum kol kata ade renovation,so t die kol len kali ttpkn appointment br..tp smpi skg xkol...penah tny kt swasta..RM580 huhu mmg mahal gler...since skg die xsaket sgt da..akak bia je dlu huhu...ekceli takot nk surgery tu n dr kecik g takot ng dokto gigi huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...