Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Friday, July 31, 2009

~Khairul Izamil & Nur Aqilah~ part I

salam alayk..

esok, kami akan bertolak ke muar utk menghadiri walimah izamil, ex-classmate 5 Ibn Haitham kat SMAPL dlu.. wah, xsabar rasenye nk tgk mempelai ni.. sbb seriusly, xleh nk caye yg die da kawen... huu

jodoh...

ade kawan berkate "cptnye yek jodoh die smpi "
hurm.. nobody knows, except HIM...

baru2 ni, ade sorg shbt baek sy ni, bertanye, knape sume org nk yg terbaik...??

who doesn't??

kamu, sy pasti org yg membaca ini juga mahukn sesuatu yg terbaik utk diri sendr... tp layakkah kita utk dpt yg terbaik?? muhasabah diri sbntr ye kwn2...

mungkin perjalanan kamu & sy berbeza2,
tp sy bljr byk dr kehidupn sy..
ye, bkn sng jd sy, & sy pasti juga, bkn sng jd kamu jua...
tp sy mampu jd sy, sbb Dia da beri kekuatan yg cukup pd sy utk jd sy...
so, sy tempuh juga dgn Dia sentiasa disisi.. insya Allah..

kwn itu berkata lg, klu aku la yg buruk itu, layakkah aku dpt yg terbaik juga?

everybody deserve the best for themselves.. msing2 ade rezeki yg tlh di catat di luh mahfuz, jgn risau, usah di kejar, tp kne usaha..
bila kita rase diri kita buruk, or jht, or xlyk, maknanya kita xbersedia lg utk dpt yg terbaik, sbb kita masih di ceruk, takuk yg lame, xnk berubah...
tinggi kn diri, put urself high, & don't ever look down..
true that nobody perfect, but xslhkn nk cube jd perfect?

toksahla ckp "alaa, aku pon xbetul, cmne nk dpt yg baik, biarla, die pon same je cm aku, sesuai la tu"

narrow minded!

huu, sorry kasar sket.. ;P

klu mcm ni, smpi bila mnusia, umat Nabi terutamanya, nk membgn, maju kehdpn?

mari kita berfikir kwn2...

p/s: part II akn dipostkn lps blk kenduri ye..hehe xsbr2!!

4 comments:

-m3- said...

huhu...
never look down?
erm, i think we need it sometimes...
if we r too high above, i'm afraid it will be very painful when we fall...
;)
selamat pergi dan balik...
=)

asma'_comey said...

ahaa, maybe sy perlu tulis di situ, "kgd2, kne put ourselves high" kot.. yup, tkut jth xbgn2 da ek.. but kwn ini terlampau pesimis, sbb slalu rase xbgs, pdhal org laen da pndg die bgs enurf.. tawadu' maybe..huu
tq~

ezzat said...

interesting lah
their wedding
their ages (pergh, sebaya dgn aku tuu)
n ur post bout mengharapkan yg terbaik
true, sape xnak yg terbaek...tapi istilah "terbaek" itu berbeza bagi stiap org (just to provoke thought...huu~)
but i know wut "terbaek" for me means, n im praying to get there
just sumtimes kite kene berhati2 so that in the end, its not about mendapatkan pasangan yg jadi matlamat utama kite berusaha menjadi terbaek, tetapi kite berusaha kerana mengharapkan keredhaan Allah
reminder for myself (especially) n others
wallahualam~

p/s: [furqan : 74]

asma'_comey said...

ahaa, everythng must lillahi taala~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...