Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Monday, February 2, 2009

kuala tahan part II

setelah penat berjalan & meredah hujan ptg tu, kitorg pon di hidangkn dgn mkn mlm yg menyelerakan.. hehe


ayam kari, ikan goreng, ulam timun, smbal belacan (kali ni warne hijau), air teh o panas, & ikan patin masak tempoyak..

mkn byk2!!



& kenyang.. tido.............

hehe


esoknye.. bgn pg, lps breakfast nasi lemak, kitorg truskn trip ke canopy walk..

canopy ni ialah jambatan gantung antara pucuk pokok yang terpanjang kat asia tenggara (kalo xsilap la)
but 1st of all, kne redah sungai lg, jln dlm 10 min je ke tmpt tu..

ahh, akhirnye smpi pon..ambil gmbr dlu!

but, not yet... kne panjat tangga ade la dlm 200 steps!

aduh..penat2..sian mak2 sdara aku..selamat anak2 lelaki diorg gentlemen..pimpin mak diorg smpi atas..syabas2.hehe

ahh..pnat2..rehat dlu smbil tunggu turn..

ha, ni la semua anak2 pompuan belah ayah ku..(kecuali yg tngh tu, da mak org..hehe)


ni kat salah satu stesen kat canopy tu.. takot woo..ade la dlm 40 m ke bwh!

kat atas tu, monyet pon takut nk kluar sbb dgr suara kitorg menjerit2 ketakutan..huu

ni my umi & abah

by evening, kitorg ade xtvt rapid shooting.. kitorg naek bot & redah sungai yg berbatu2..abes basah gile!lencun..da la V cam





dlm 35 min ber'rapid' kat sungai tu, kitorg di beri peluang utk mandi sungai!!
hehe, ni part yg plg best, da alnag2 basah kuyup, terjun je la.. kitrog cr port best, kat dlm2 utan sket utk bermandi manda ala2 PGL tu..huu
& dlm pkul 4.30, kitorg blk ke jeti..dgn basah2 tu, ade minum ptg..sian kedai mkn tu basah..huu



ni tourist guide kitorg..ala2 koboi tu..


tgk izzat da basah2, pucat lg, but sempat senyum (tp menggigil la)huhu..
best vacation kali ni..
dpt pengalamn, ukhuwah & release tensen.. alhamdulillah..
& sekarang da nk start klas semula.. hrp dpt blaja dgn tenang..
chaiyok2 asma'!!


ps: umi & izzat jd mangsa pacat..huhu..sy? selamat xkne.. :P

1 comment:

ema songall said...

adoyaaaii!

nak perrgi jugak!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...