Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Home

Tuesday, February 10, 2009

rumah titian kasih 3


assalammualaikum..
alhamdulillah, akhirnya dpt jugak dtg lg ke RTK buat kali ke3..

tapi kali ni aktiviti kitorg laen plak, kitorg wat suprise party kat putrajaya utk adik2 RTK yg lahir pd bulan ni..

mula2 nya nk bwk dak laki ikut skali, mmg ade kemungkinan adik laki yg ikut, but, xde plak nk ikt kan, xpe2..
so, totally, 3 org adik2 bertuah ni dpt pegi.. atikah (16 thn), halimah (12 thn), & fazlin (13 thn)..
at first, diorg ni malu2 je.. senyap... just halimah la byk ckp sket..
ingt nk bw diorg g petrosains kat klcc, tp tnye2, diorg sume da pnah pg..huhu.. yela, umah diorg sebelah je klcc, mmg la pnah g kan..

so, last minit rancang, kitorg ke putrajaya, sbb hmpir sume org xpenah pegi( termasuk kitorg la except for sri)..eh lupa lak nk gtau, yg ikut g skali, yana, nadsaat, sri & sy..:)

jauh gak dr titiwangsa ke putrajaya..

smpi kat sane, sume cm jakun je tgk bangunan cntk2..moden2..(cm rase ade kat negara laen pon ade).. & rasenye kitorg yg terlebih jakun dr adik2 tu..huhu..

then.. lepas round, kitorg dr tempat mkn sbb adik2 ni rupanya x mkn pg lagi..aduh, diorg ni, da tau2 je nk jln kan.. simpan perut rupanya,.,haha

kitorg stop kat alamanda, cr tempat teduh sbb da tghhari..
kitorg decide mkn kat rasamas sbb fast food laen da kne band..huu

sementara tunggu mknn sampai, sri & nad g beli kek kat cold storage, & sy & yana entertain dak2 ni.. yana pandai sgt lyn diortg, yana maen teka teki ngn diorg & wat cross puzle yg rasamas sediakan kat atas meja..huhu.. xla bosan sgt..

then. lps perut da kenyang, time 4 the cake!
kiorg bwk diorg ke playground kat alamanda tu..
then, potong kek! (hehe, my best part..i love cakes!)

so, kitorg maen syarat, sblm suap diri sendiri, mesti suap org sebelah dlu..
adegan suap menyuap pon bermula..


atikah sempat lagi kene kn fazlin dgn tonyoh muke die ngn kek.. selamat xla byk sgt kne muke..kalo x, kitorg rendam diorg ni kat kolam depan tu..haha

diorg nmpk seronok..

so, lps da kenyang..
kitorg ajak diorg shopping..

kitorg bg diorg pilih 1 buku sbg besday present kat MPH..
mostly, diorg cr buku latihan sbb cikgu diorg suro beli..


halimah cr buku math, atikah cr buku BM (katenye nk blaja wat karangan yg best), & fazlin cr buku KH..

hurm, rase mcm xcukup plak hadiahnye, so, sri blanja diorg jam tngn sorg satu.. :)

then, kitorg bertolak ke masjid putrajaya..

diorg kate da pnah g sini waktu buka pose taun lps..

lps solat.. kitorg jln2 kat sekitar masjid tu.. kat bwh tu ade SOUQ.. tmpt ni more pd pusat kraf la utk pelancong2 dptkn sourvenir..

sy dpt la blaja diorg key chain sorg satu..huhu

lps tu, rehat kejap, minum air kelapa kat food court kat bwh tu... mhl wooo..tp xpe, demi diorg, kitorg bwk! hehe

tgk diorg semngt sgt korek isi kelapa tu, so, kitorg pon x kurangnye, nad berusaha licinkn sume isi buah tu..

finally, dlm pkul 4, kitorg bertolak blk.. pnat sgt walau jln pon xkemane..

hope diorg seronok dpt kuar jln2 cmni, sbb diorg xde sape lg nk bg kasih syg selain org2 sekeliling yg seharusnya peka dgn kehendak & keperluan diorg..

p/s: insya Allah, utk besday bln 3 ni kitorg wat kat RTK besar2 ran.. (^_^)

7 comments:

aZwaN mUsLiM said...

owh...
ni event last weeknd ke?
ritu redha ckp cm ada celebration besar2an je, siap ada tajaan secret recipe la, apa la..siap jemputan pun terhad tuh, hoho..
tp anyway, tahniah la korang sume.. :)

jannah said...

besnye ma'... x pena g lg kat rumah anak2 yatim ni...tingin gak nk g...huhu..
btw,ko drive ke g putrajaya???

asma'_comey said...

ahaa jannah, aku drive g sane..hehe suprise ek..hee
eh, umah titian kaseh tu dkt je ngn ktsn la.. kat dpn istana budaya tu je.. g la.. leh wat amal.. :)

asma'_comey said...

wah, redha da lebih ni..kelentong pon sket2 sudeh..haha
insya Allah nk wat besar2rn lps ni..utk besday bln 3 nye..kitorg just wat2 survey je kali n, but mmg cadang nk sambut kat sane nnt..
nnt ikut la..best tau..

jannah said...

owh ek..padan la cam pena dgr,tp kan aku da x dok kat ktsn da..huhu..ko bw la aku g sane..n bw la aku g putrajaya skali...hehe...ko drive putrajaya??jauh 2..huhu.krenye ko da bw keta dtg cni la...bole r bw aku jln2 nti....heee..

asma'_comey said...

insya Allah leh je aku bwk..
tp tu kete akak aku la..aku pinjam je..hehe

jannah said...

0ooo..ingat ko bw keta sendri,rupenye keta kak ima...hehe..em bole3..bw aku jln2..kte bg raiz jeles...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...